Hideg ázsiai tésztasaláta kukoricával
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica
1 nagyobb répa
1 uborka
1 füstölt tofu
200 g üvegtészta
3 szál újhagyma
1 csokor menta
1 csokor koriander
1 lime
3 ek. rizsecet
1 tk. halszósz
2 ek. szójaszósz
1 ek. barnacukor
2 ek. pirított szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
1 chili
1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
- lépés 1Áztassuk be a rizstésztát a csomagoláson megadott módon.
- lépés 2A zöldbabra öntsünk forró vizet, 3 perc elteltével hűtsük le folyó víz alatt, majd csöpögtessük le.
- lépés 3Keverjük ki az öntetet: a chilit magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, tegyük őket egy kis tálba. Adjuk hozzá a szójaszószt, a lime levét, a halszószt, a pirított szezámolajat és a barna cukrot. Keverjük jól ki.
- lépés 4Az uborkát vágjuk hosszában félbe, egy kiskanál segítségével magozzuk ki a közepét, majd vágjuk félkarikákra. A répát vágjuk julienne-re, a füstölt tofut kockákra.
- lépés 5Karikázzuk fel az újhagymát, vágjuk apróra a koriandert és a mentát (egy keveset tegyünk el a tálaláshoz).
- lépés 6A mogyorót pirítsuk meg száraz serpenyőben és vágjuk durvára.
- lépés 7Tegyük egy tálba a leszűrt rizstésztát, a darabolt zöldségeket, a tofut, a zöldfűszereket, adjuk hozzá a kukoricát és a zöldbabot, majd öntsük rá az öntetet és forgassuk át az egészet.
- lépés 8Tálaláskor szórjuk meg a földimogyóróval és/vagy szezámmaggal, díszítsük néhány menta- és korianderlevéllel.
Tepsis lazac zöldbabbal
Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.
Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással
Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.