Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
A tofut vágjuk kockára, egy papírtörlő segítségével itassuk le róla kissé a nedvességet, majd forró szezámolajban süssük meg.
lépés 2
A répát, a kaliforniai paprikát és az uborkát vágjuk julienne-re, az újhagymát srégen karikázzuk fel.
lépés 3
Keverjük össze a reszelt gyömbért a szezámolajjal, a rizsecettel, a mézzel, a chili szósszal, a szójaszósszal és a lime levével.
lépés 4
A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük meg. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel.
lépés 5
Tegyük a tésztát egy tálba, adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, a kukoricát és a ropogós tofut, majd locsoljuk meg a dresszinggel és keverjük jól össze.
lépés 6
Tálaláskor szórjuk meg aprított korianderrel és durvára vágott mogyoróval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...