1. >Receptek
  2. >Ázsiai tésztasaláta kukoricával

Ázsiai tésztasaláta kukoricával

Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

150 g soba (hajdina) tészta

1 répa

1 piros kaliforniai paprika

¼ kígyóuborka

2 szál újhagyma

füstölt tofu

hüvelykujjnyi gyömbér

2 ek. szójaszósz

2 ek. rizsecet

1 ek. méz

1 ek. édes chili szósz

½ lime

pirított szezámolaj

1 csokor koriander

5 dkg földimogyoró
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

150 g soba (hajdina) tészta

1 répa

1 piros kaliforniai paprika

¼ kígyóuborka

2 szál újhagyma

füstölt tofu

hüvelykujjnyi gyömbér

2 ek. szójaszósz

2 ek. rizsecet

1 ek. méz

1 ek. édes chili szósz

½ lime

pirított szezámolaj

1 csokor koriander

5 dkg földimogyoró
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    A tofut vágjuk kockára, egy papírtörlő segítségével itassuk le róla kissé a nedvességet, majd forró szezámolajban süssük meg.
  2. lépés 2
    A répát, a kaliforniai paprikát és az uborkát vágjuk julienne-re, az újhagymát srégen karikázzuk fel.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a reszelt gyömbért a szezámolajjal, a rizsecettel, a mézzel, a chili szósszal, a szójaszósszal és a lime levével.
  4. lépés 4
    A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük meg. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel.
  5. lépés 5
    Tegyük a tésztát egy tálba, adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, a kukoricát és a ropogós tofut, majd locsoljuk meg a dresszinggel és keverjük jól össze.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg aprított korianderrel és durvára vágott mogyoróval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Kukoricás-garnélás rizottó

    A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.

  • Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...

    A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...

  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...