Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Vapeur Lencse

1 kisebb fej karfiol

1 lilahagyma

120 g quinoa

1 csokor petrezselyem

1 citrom

2 ek. tahini

½ ek. kurkuma

½ ek. curry fűszerkeverék

1 tk. cukor



bors

olívaolaj

almaecet
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Vapeur Lencse

1 kisebb fej karfiol

1 lilahagyma

120 g quinoa

1 csokor petrezselyem

1 citrom

2 ek. tahini

½ ek. kurkuma

½ ek. curry fűszerkeverék

1 tk. cukor



bors

olívaolaj

almaecet

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur lencse
  1. lépés 1
    Szeleteljük fel a hagymát vékony félkör alakban, majd tegyük egy befőttesüvegbe. Keverjünk össze 1,5 dl melegvizet, 2 ek. almaecettel egy nagy csipet sóval és a cukorral. Öntsük a hagymára és tegyük félre.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. lépés 3
    A quinoát öblítsük jól át, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg 20 perc alatt, majd hagyjuk állni további 5 percig.
  4. lépés 4
    A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan össze, majd terítsük szét a tepsin. Süssük 15 percig, majd szórjuk meg kurkumával és curry-vel, ismét keverjük el és süssük további 5-10 percig, ameddig aranybarna lesz.
  5. lépés 5
    Tegyük egy tálba a quinoát, a karfiolt és adjuk hozzá a lencsét, valamint az aprított petrezselymet. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett lilahagymát is.
  6. lépés 6
    Keverjük ki a tahinit a citrom levével és egy kevés melegvízzel, majd öntsük a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Szőlős kacsamell lencsés sütőtök salátával

    Szőlős kacsamell lencsés sütőtök salátával

    Ez a recept kötelező, ha szereted a kacsát! A szőlő még ízletesebbé teszi az omlós kacsamellet, a könnyű és friss lencsés-sütőtökös saláta pedig még teljesebbé ezt a finom fogást!

  • Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.