Sültpaprika-krémleves garnélanyárssal és kukorica salsával
Ez az istenien finom sültpaprika-krémleves kukorica salsával és ropogós garnélanyárssal tálalva garantáltan mexikói hangulatot varázsol az étkezőasztal körül. Ha kulináris utazásra vágysz, kövesd a receptet, és irány Dél-Amerika!
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Gold csemegekukorica
1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)
150 g fagyasztott garnéla
1 kisebb vöröshagyma
1 l alaplé
1 ek paradicsompüré
1.5 dl tejszín
½ tk. füstölt pirospaprika
¼ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 chili
1 lime
só
bors
olívaolaj
nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Gold csemegekukorica
1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)
150 g fagyasztott garnéla
1 kisebb vöröshagyma
1 l alaplé
1 ek paradicsompüré
1.5 dl tejszín
½ tk. füstölt pirospaprika
¼ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 chili
1 lime
só
bors
olívaolaj
nyársak
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Csemegekukorica
lépés 1
Tegyük a paprikát egy tepsibe (1 darabot tegyünk félre a salsához) és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete foltok jelennek meg rajta.
lépés 2
Ameddig sül, készítsük el a kukorica salsát: tegyük egy tálba a kukoricát, majd vágjuk apróra a félretett paprikát és adjuk a kukoricához. Vágjuk apróra a lilahagymát, a chilit és a petrezselymet, majd ezt is tegyük a tálba. Facsarjuk bele a lime levét és öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat, sózzuk.
lépés 3
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a garnélát, sózzuk-borsozzuk és pároljuk készre.
lépés 4
Ha a paprika megsült, vegyük ki és fedjük le legalább 5-10 percre, hogy a héja fellazuljon, majd pucoljuk meg és csumázzuk ki.
lépés 5
Vágjuk fel a vöröshagymát és egy lábosban kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát, a cayenne borsot és a paradicsompürét, végezetül a feldarabolt paprikát.
lépés 6
Öntsük fel az alaplével, sózzuk és forraljuk 5 percig, adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük.
lépés 7
Tálalás előtt szúrjuk a garnélákat a nyársra és helyezzük a tányér szélére, a salsából pedig kanalazzunk a leves tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...
Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Kl...
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, fő...