1. >Receptek
  2. >Kukoricával töltött cukkini

Kukoricával töltött cukkini

Cukkinihajók kukoricás, sajtos rizzsel töltve egyenesen a sütő melegéből. Mert töltött cukkiniből sosem elég!
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

2-3 cukkini

1 fej vöröshagyma

10 dkg rizs

10 dkg natúr krémsajt

10 dkg reszelt sajt (tetszés szerint)

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

2-3 cukkini

1 fej vöröshagyma

10 dkg rizs

10 dkg natúr krémsajt

10 dkg reszelt sajt (tetszés szerint)

só, bors
  1. lépés 1
    Puhára főzzük a rizst, miközben kettévágjuk a megmosott cukkiniket és kiskanállal vályatot alakítunk ki a közepükben. Az így kapott zöldséghúst kissé megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymával.
  2. lépés 2
    Elkeverjük a forró rizst a krémsajttal és a vöröshagymás cukkinidarabkákkal és a Gold kukoricával. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a zöldségcsónakokat és megszórjuk a reszeltsajttal. 170 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.
  3. lépés 3
    Apróra vágott sonkával vagy Bonduelle gombával is gazdagíthatjuk a tölteléket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salá...

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...

  • Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel...

    Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, vala...