Kiadós, nyitott tetejű pite szuperédes kukoricával és füstös ízű baconnel. A frissen gyúrt omlós tészta adja a pite alapját, ebbe kerül a kukorica, bacon, kaliforniai paprika, zöldfűszerek, újhagyma vagy póréhagyma, illetve egy tojásos-sajtos keverék. Langyosan vagy hidegen is a család kedvenc receptje lesz.
Keverjük össze a lisztet egy csapott kiskanálnyi sóval és morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá apránként a vizet és gyúrjuk, ameddig a tészta ruganyos labdává alakul. Folpackba csomagolva fél órára tegyük a hűtőbe.
lépés 2
A tésztát nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra és a nyújtófára feltekerve tegyük a kivajazott, kilisztezett pite formába, majd helyezzük vissza a hűtőbe további fél órára.
lépés 3
A bacont pirítsuk le, majd adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát, a karikázott újhagymát és a kukoricát. Kavargassuk pár percig, majd zárjuk el a gázt és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
lépés 4
Verjük fel a tojásokat és reszeljük bele a sajtot, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Adjuk hozzá a vágott petrezselymet és keverjük bele a kukoricás keveréket.
lépés 5
A tésztát 190 fokos sütőben alufóliával és valamilyen nehezékkel a tetején süssük elő 15 percig.
lépés 6
Az elősütés után öntsük a masszát a tésztára és süssük további 30 percig.
lépés 7
Langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk, tálaláskor szórjuk meg rukkolával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...
Kukoricás-csirkés enchilada
Mexikói töltött tortilla recept sütőben sütve: a tortillákat sült csirkével, fűszeres-enyhén csípős ...