Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
Könnyű
2-4 személy
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
½ doboz Bonduelle Prémium Gold Csemegekukorica
250 g csirkemell
150 g rizstészta
1 kis fej brokkoli
1 marék shimeji gomba
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
½ chili
3 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
szezámmag
hozzávalók 1 személyre
½ doboz Bonduelle Prémium Gold Csemegekukorica
250 g csirkemell
150 g rizstészta
1 kis fej brokkoli
1 marék shimeji gomba
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
½ chili
3 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
szezámmag
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Csemegekukorica
lépés 1
Készítsük el a rizstésztát a csomagoláson megadott módon.
lépés 2
A fokhagymát és a chilit vágjuk apróra, a gyömbért reszeljük le.
lépés 3
Vágjuk a csirkét kis darabokra és a brokkolit is szedjük szét kisebb rózsákra.
lépés 4
A shimeji gombákat válasszuk külön.
lépés 5
Egy wokban hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Rövid kevergetés után adjuk hozzá a csirkét. Kevergessük 3-4 percig.
lépés 6
Adjuk hozzá a brokkolit, pirítsuk fél percig, majd öntsünk alá 3 evőkanál vizet és pároljuk fedő alatt 2 percig.
lépés 7
Utána adjuk hozzá a shimeji gombát, öntsünk hozzá egy adag szójaszószt, majd kevergessük tovább néhány percig.
lépés 8
Szórjuk bele a kukoricát és adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát. Pirítsuk egy pár percig, majd öntsük hozzá még szójaszószt.Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombás pizza
Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.
Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval
Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ...
Sós palacsinta brokkolirizzsel
Ha eddig csak édes palacsintát készítettünk, ideje kipróbálni a sós változatokat! Ebben a brokkoliri...