Avokádó, paradicsom és kukorica salsa wrap









fél lilahagyma
fél piros paprika
koriander
Tabasco szósz
2 érett avokádó
citromlé
só, bors
2 paradicsom
4 tortilla
fél lilahagyma
fél piros paprika
koriander
Tabasco szósz
2 érett avokádó
citromlé
só, bors
2 paradicsom
4 tortilla
- lépés 1Szűrjünk le 300 g konzerv Bonduelle kukoricát. Hámozzunk meg egy fél lilahagymát és egy fél piros paprikát egy növényi hámozó segítségével, és mindkettőt vágjuk fel apróra. Aprítsunk fel néhány szál koriandert. Keverjük össze a kukoricát, paprikát, hagymát, koriandert néhány csepp Tabasco szósszal és némi sóval.
- lépés 2Vágjunk félbe 2 érett avokádót és távolítsuk el a magokat. Szedjük ki a belsejét és nyomkodjuk össze egy villával. Adjunk hozzá citromlevet, sót és némi borsot ízlés szerint. Szeleteljünk fel 2 db paradicsomot.
- lépés 3Oszlassuk el az avokádó pürét 4 tortillán. Tegyük rá a salsát, majd helyezzük rá a paradicsomszeleteket. Tekerjük fel szorosan, és máris fogyaszthatjuk vagy akár magunkkal vihetjük piknikre vagy az irodába.
Epres sali
Eper salátában? Miért ne? Zsenge bébispenót levelekkel és koktélparadicsommal üdítő és mennyei párosítást kapunk!
Cukkinis-kukoricás lepény joghurttal
Könnyen, nagyjából fél óra alatt összeüthető édes-sós snack recept joghurt mártogatóssal, amelynek elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk.
Sajtos quesadilla guacamoléval
Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.
További tippek
Milyen kellemes feladat a receptek átválogatása! Klubszendvics, ciabatta, baguette, tortilla, sokféle lehetőségünk van, mit vigyünk magunkkal a régóta várt piknikre!
Az egyik legpraktikusabb recept a wrap, a vékony búza tortilla (más néven flat bread) tetszőleges hozzávalókkal kiegészítve. Csak tekerjük és szeleteljük fel, és máris fogyasztható!
A wrap elkészítésének fő lépése: az egyik részét kenjük meg valamilyen krémmel, hogy összetartsa a wrapet. Krémsajt, fokhagymás-snidlinges sajt, paprikakrém vagy bazsalikomos pesto - a szószokat tetszőlegesen variálhatjuk! Készíthetünk házi guacamole-t is: keverjünk össze egy kis avokádót, citromlevet, friss paradicsomot, cayenne borsot, majd pépesítsük krémes állagúra, és kenjük meg vele a tortillákat! Kerüljük a paradicsomszószt vagy a tejszínt, mivel ezek túl folyékonyak, és eláztatják a tortillát.
Adjunk hozzá néhány salátalevelet, római salátát vagy egyéb zöldséget, például cukkinit, sárgarépát, retket, koktélparadicsomot, avokádót, almaszeleteket vagy sárgadinnyét. Majd jöhet a fehérje. Ha húsban gondolkodunk, a fehér hús ideális: maradék sült csirke vagy kevéske párolt csirkemell vagy pulykamell. A sonka is remek választás: tegyünk bele vékony szelet pármai sonkát vagy főtt sonkát - bármelyikkel tökéletes lesz a fogás! Ha szeretjük a tengeri herkentyűket, használjunk olajos tonhalat, szardíniát, fehér halfilét vagy garnélarákot, csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a wrapet! Minden, ami jól passzol egy salátába, remek a wrapbe is. Egyéb előnye, hogy mindenki a saját ízlése szerint készítheti el a fogást.
A feltekert tortillákat akár 4 részre is vághatjuk és előételként fogyaszthatjuk. De édes receptekben is gondolkodhatunk. Néhány egyszerű ötlet: méz és gyümölcs (alma, banán, körte), lekvár, joghurt, tört keksz, mogyorókrém és eper. A finom receptek száma végtelen!