Alma-cékla saláta
Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vagy füstölt hallal is fogyasztható.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 főtt cékla
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 főtt cékla
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
- lépés 1Vágjuk a céklát 1 cm-es kockákra. Ugyanezt tegyük a hámozatlan zöld almával is.
- lépés 2A kockára vágott almára csöpögtessünk citromlevet, nehogy megbarnuljon. Nincs pazaroljunk: a maradék almadarabokból készítsünk kompótot.
- lépés 3Vágjuk le a sajt szélét és kockázzuk fel, mint a céklát és az almát.
- lépés 4Készítsük el a vinegrette-et. Hámozzunk meg egy fél narancsot. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük össze a mustárral, az olajjal, és némi sóval, borssal.
- lépés 5Rendezzük a kockákat 4 kistányérra, öntözzük meg a narancsos vinairette-el, és madársalátával, illetve narancshéjjal tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...