Alma-cékla saláta

Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vagy füstölt hallal is fogyasztható.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 főtt cékla

3 zöldalma

200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)

1 citrom

1 narancs

1 ek dijoni mustár

3 ek repceolaj

só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 főtt cékla

3 zöldalma

200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)

1 citrom

1 narancs

1 ek dijoni mustár

3 ek repceolaj

só, bors
  1. lépés 1
    Vágjuk a céklát 1 cm-es kockákra. Ugyanezt tegyük a hámozatlan zöld almával is.
  2. lépés 2
    A kockára vágott almára csöpögtessünk citromlevet, nehogy megbarnuljon. Nincs pazaroljunk: a maradék almadarabokból készítsünk kompótot.
  3. lépés 3
    Vágjuk le a sajt szélét és kockázzuk fel, mint a céklát és az almát.
  4. lépés 4
    Készítsük el a vinegrette-et. Hámozzunk meg egy fél narancsot. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük össze a mustárral, az olajjal, és némi sóval, borssal.
  5. lépés 5
    Rendezzük a kockákat 4 kistányérra, öntözzük meg a narancsos vinairette-el, és madársalátával, illetve narancshéjjal tálaljuk.