1. >Receptek
  2. >Sok zöldséges buddha bowl

Sok zöldséges buddha bowl

Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Könnyű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó

1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab

1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli

10 dkg barnarizs

2-3 levél fodroskel

4-5 szem retek

2 ek szezámmag

1 gerezd fokhagyma

2 ek tahini

citrom

olívaolaj



bors

cayenne bors

füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó

1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab

1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli

10 dkg barnarizs

2-3 levél fodroskel

4-5 szem retek

2 ek szezámmag

1 gerezd fokhagyma

2 ek tahini

citrom

olívaolaj



bors

cayenne bors

füstölt pirospaprika
  1. lépés 1
    A barnarizst mossuk át és pároljuk puhára.
  2. lépés 2
    Közben a csicseriborsót szűrjük le, és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Hevítsünk 2 kanál olajat, majd ha forró, öntsük bele a csicseriborsót, és pirítsuk 4-5 percig, ameddig aranybarna és ropogós nem lesz. Szűrjük le, majd sózzuk és szórjuk meg kevés cayenne borssal és füstölt pirospaprikával.
  3. lépés 3
    A brokkoliból egy maréknyit tegyünk sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
  4. lépés 4
    A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a fodroskelt csíkokra. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, dobjuk rá a kelt és pirítsuk meg egy kicsit. A sütés vége felé adjuk hozzá a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
  5. lépés 5
    Töröljük szárazra a serpenyőt, és pirítsuk meg a szezámmagot is.
  6. lépés 6
    Az öntethez keverjük ki a tahinit egy fél citrom levével és egy kevés vízzel, majd sózzuk és borsozzuk.
  7. lépés 7
    Egy mélyebb tányérban tálaljuk az ételt: alulra kerüljön a rizs, tetejére kis kupacokban a vörösbab, a brokkoli, a csicseriborsó, a fodroskel és a felszeletelt retek (esetleg egy kis friss zöldsaláta is), majd szórjuk meg a szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.

  • Citromos csicseriborsó fasírt

    Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseri...

  • Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával

    Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppa...