Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Könnyű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
INSPIRÁCIÓK - CSICSERIBORSÓ
lépés 1
A barnarizst mossuk át és pároljuk puhára.
lépés 2
Közben a csicseriborsót szűrjük le, és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Hevítsünk 2 kanál olajat, majd ha forró, öntsük bele a csicseriborsót, és pirítsuk 4-5 percig, ameddig aranybarna és ropogós nem lesz. Szűrjük le, majd sózzuk és szórjuk meg kevés cayenne borssal és füstölt pirospaprikával.
lépés 3
A brokkoliból egy maréknyit tegyünk sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
lépés 4
A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a fodroskelt csíkokra. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, dobjuk rá a kelt és pirítsuk meg egy kicsit. A sütés vége felé adjuk hozzá a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
Töröljük szárazra a serpenyőt, és pirítsuk meg a szezámmagot is.
lépés 6
Az öntethez keverjük ki a tahinit egy fél citrom levével és egy kevés vízzel, majd sózzuk és borsozzuk.
lépés 7
Egy mélyebb tányérban tálaljuk az ételt: alulra kerüljön a rizs, tetejére kis kupacokban a vörösbab, a brokkoli, a csicseriborsó, a fodroskel és a felszeletelt retek (esetleg egy kis friss zöldsaláta is), majd szórjuk meg a szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseri...