Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Könnyű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
INSPIRÁCIÓK - CSICSERIBORSÓ
lépés 1
A barnarizst mossuk át és pároljuk puhára.
lépés 2
Közben a csicseriborsót szűrjük le, és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Hevítsünk 2 kanál olajat, majd ha forró, öntsük bele a csicseriborsót, és pirítsuk 4-5 percig, ameddig aranybarna és ropogós nem lesz. Szűrjük le, majd sózzuk és szórjuk meg kevés cayenne borssal és füstölt pirospaprikával.
lépés 3
A brokkoliból egy maréknyit tegyünk sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
lépés 4
A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a fodroskelt csíkokra. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, dobjuk rá a kelt és pirítsuk meg egy kicsit. A sütés vége felé adjuk hozzá a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
Töröljük szárazra a serpenyőt, és pirítsuk meg a szezámmagot is.
lépés 6
Az öntethez keverjük ki a tahinit egy fél citrom levével és egy kevés vízzel, majd sózzuk és borsozzuk.
lépés 7
Egy mélyebb tányérban tálaljuk az ételt: alulra kerüljön a rizs, tetejére kis kupacokban a vörösbab, a brokkoli, a csicseriborsó, a fodroskel és a felszeletelt retek (esetleg egy kis friss zöldsaláta is), majd szórjuk meg a szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegé...