1. >Receptek
  2. >Majonézes gombasaláta konyhafőnök módra

Majonézes gombasaláta konyhafőnök módra

Elegáns és rendkívül finom gombasaláta, ahogy a profik is készítik. A receptet követve tökéletes fogást készíthetünk a családunknak vagy akár egy baráti összejövetelre.
Könnyű
6 személy
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
6 személyre
2 tojássárgája,

fél citrom leve

kb. 1 evőkanál mustár,

só,

3 dl olaj,

2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín,

1 csapott kiskanál porcukor,

1 mokkáskanál őrölt fekete bors,

1-1 kis csokor petrezselyem,

tárkonylevél és metélőhagyma,

1 újhagyma,

1-2 evőkanál kapribogyó,

2 főtt tojás,

2 ecetes- vagy csemegeuborka,

60 dkg Bonduelle szeletelt gomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)
hozzávalók 6 személyre
2 tojássárgája,

fél citrom leve

kb. 1 evőkanál mustár,

só,

3 dl olaj,

2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín,

1 csapott kiskanál porcukor,

1 mokkáskanál őrölt fekete bors,

1-1 kis csokor petrezselyem,

tárkonylevél és metélőhagyma,

1 újhagyma,

1-2 evőkanál kapribogyó,

2 főtt tojás,

2 ecetes- vagy csemegeuborka,

60 dkg Bonduelle szeletelt gomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)
  1. lépés 1
    Először a majonézt készítjük el. Ehhez a tojások sárgáját egy tálban a citromlével, a mustárral meg egy kevés sóval elkeverjük. Folytonos keverés közben apránként hozzáöntjük az olajat.
  2. lépés 2
    Ezt a majonézt azután a sűrű tejszínnel mártás sűrűségűre keverjük. A porcukorral ízesítjük, megborsozzuk. A petrezselymet, tárkonyt, metélőhagymát és az újhagymát (zöldjével együtt) finomra vágjuk, a tejszínes majonézbe keverjük. A kapribogyót is fölaprítjuk, így adjuk az előzőekhez, majd a főtt tojást és az uborkát belereszeljük.
  3. lépés 3
    A gombát lecsöpögtetjük, a fűszeres majonézbe keverjük. Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az íze összeérjen.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gesztenye és gomba leves leveles tésztáv...

    Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!

  • Céklás rizottó gomba feltéttel

    La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben l...

  • Gombapörkölt gulyás módra

    Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus ...