1. >Receptek
  2. >Kukoricás harcsacsíkok

Kukoricás harcsacsíkok

Halimádóknak kötelező recept ez a ropogós kukoricával társított harcsahúsos főétel, amelyhez tökéletesen illik a főtt rizs.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
60 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikaiharcsafilé,

3 evőkanál olaj,

só,

1 mokkáskanál őrölt fekete bors (lehet borskeverék is),

1 kis

pohár (150 gramm) tejföl,

2 dl sűrű főzőtejszín,

1 kiskanál finomliszt,

1 kis csokor petrezselyem,

1 doboz (340 gramm) Bonduelle GOLD csemegekukorica
hozzávalók 4 személyre
60 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikaiharcsafilé,

3 evőkanál olaj,

só,

1 mokkáskanál őrölt fekete bors (lehet borskeverék is),

1 kis

pohár (150 gramm) tejföl,

2 dl sűrű főzőtejszín,

1 kiskanál finomliszt,

1 kis csokor petrezselyem,

1 doboz (340 gramm) Bonduelle GOLD csemegekukorica
  1. lépés 1
    A harcsafilét kisujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. lépés 2
    Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival), megborsozzuk.
  3. lépés 3
    Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük.
  4. lépés 4
    A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl űrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.
  5. lépés 5
    A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig fűzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne.
  6. lépés 6
    Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salá...

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...

  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...