Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival), megborsozzuk.
lépés 3
Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük.
lépés 4
A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl űrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.
lépés 5
A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig fűzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne.
lépés 6
Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Csirke saslik tortillában kukoricás salá...
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...