Bambusznyársra szúrt, sült rákok ízletes kukoricapürével a tengerparti nyári esték megidézéséhez. Elsőre szokatlannak tűnhet, de ígérjük, hogy nagyszerű ízkombináció ez a recept!
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
hozzávalók 4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
Termékajánlatunk a recepthez
Gold csemegekukorica
lépés 1
Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
lépés 2
A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük.
Eközben a Gold kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval.
lépés 3
A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Csirke saslik tortillában kukoricás salá...
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával s...
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...