1. >Receptek
  2. >Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg liszt

10 dkg vaj

1 tojássárgája

1 nagy csipet só

szükség szerint pár kanál hideg víz

a töltelékhez:

1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini

3 tojás

200 ml tejszín

60 g reszelt sajt

100 g füstölt sonka

néhány szál zsályalevél



bors
hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt

10 dkg vaj

1 tojássárgája

1 nagy csipet só

szükség szerint pár kanál hideg víz

a töltelékhez:

1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini

3 tojás

200 ml tejszín

60 g reszelt sajt

100 g füstölt sonka

néhány szál zsályalevél



bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Prémium mini egész csiperkegomba fejek
  1. lépés 1
    A tésztához öntsük egy nagy tálba a lisztet, adjuk hozzá a kockára vágott vajat, a tojássárgáját és a sót, majd gyúrjuk össze (ha úgy érezzük, nem akar összeállni, adjunk hozzá néhány kanál hideg vizet). Nem kell túl sokáig gyúrni, elég ha szépen összeáll. Utána tegyük a hűtőbe pihenni minimum fél órára.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. lépés 3
    A fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsuk a piteformánknak megfelelő méretűre a tésztát, majd helyezzük a formába, a túllógó széleket vágjuk le. Béleljük ki sütőpaprírral a tésztát, majd öntsünk bele sütőbabot (vagy más erre alkalmas nehezéket), és így süssük elő a sütőbe 10-15 perc alatt.
  4. lépés 4
    Ezalatt egy tálban verjük fel a tojásokat a tejszínnel, sóval, borssal és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
  5. lépés 5
    Az elősütött tésztára helyezzük el a darabokra vágott sonkát, a gombát, lassan öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket, majd díszítsük a tetejét (akár karácsonyfa alakban) a zsályalevelekkel.
  6. lépés 6
    Süssük 25-30 percen át 180 fokon.
  7. lépés 7
    Tálaljuk friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...

    Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.

  • Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki ...

  • Zöldborsós, gombás zúzapörkölt

    Zúzapörkölt Bonduelle zöldborsó konzerv és csiperkegomba alapanyagokból. A magyaros konyha szerelmes...