1. >Receptek
  2. >Juhtúrós rakott zöldbab

Juhtúrós rakott zöldbab

Melengető fogás a hideg téli napokon egyenesen a sütő melegéből! A rakott zöldbab különlegessége, hogy juhtúróval készült, ami nemcsak krémes textúrát, hanem finom ízt kölcsönöz a receptnek.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur egész zöldbab

fél kg darálthús

1 fej vöröshagyma

15 dkg juhtúró

2 dl tejföl

2 tojás

2 szelet gauda sajt
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur egész zöldbab

fél kg darálthús

1 fej vöröshagyma

15 dkg juhtúró

2 dl tejföl

2 tojás

2 szelet gauda sajt
  1. lépés 1
    Felengedjük a zöldbabot, hogy ne legyen nagyon fagyos. A húst lepirítjuk a megtisztított és apróra vágott hagymával. A juhtúrót elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel.
  2. lépés 2
    Egy tűzálló tál aljára pár csepp olajat teszünk, majd rászórunk egy réteg zöldbabot. Erre halmozzuk a hagymás darálthúst, majd a juhtúrós szószt. Ezt újra a zöldbab követi, és így tovább. Az utolsó réteg a tálban zöldbab legyen, ha maradt szósz, azzal leöntjük az egészet. Sajtszeletekkel díszítjük.
  3. lépés 3
    180 C-ra előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük, hogy a sajt aranybarnára olvadjon rajta.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombás lepény

    Egyszerű, de nagyszerű recept: ropogós sajtos-gombás lepény. Ha szeretjük a gombás pizzát, ezzel se lőhetünk mellé!

  • Egyszerű chili con carne

    A mexikói chili con carne egyszerű, gyors, kiadós és megfizethető egytálétel. Konyhai kezdőként is b...

  • Lencse ropogósok zöldsalátával és paradi...

    A kis lencsefasírtok friss salátával és chutney-val könnyű, mégis tápláló ételként szolgálhatnak egy...