1. >Receptek
  2. >Hústekercs illatos borsópürével

Hústekercs illatos borsópürével

Különleges, karácsonyi fűszerezésű recept az ünnepekre! Pikáns, gesztenyés omlós hústekercs könnyed zöldborsópürével készítve, ami a karácsonyi menüsorban és az ünnepi asztalon is jól mutat.
Nehéz
4 személy
80 perc
90 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g)

5 dkg vaj

2 csipet őrölt szegfűszeg

2 csipet mustármag

1 kg comb

30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)

25 dkg bacon

1 marék aszaltszilva

1 dl konyak

fél dl olívaolaj



rozmaring

1 narancs leve
hozzávalók 4 személyre
2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g)

5 dkg vaj

2 csipet őrölt szegfűszeg

2 csipet mustármag

1 kg comb

30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)

25 dkg bacon

1 marék aszaltszilva

1 dl konyak

fél dl olívaolaj



rozmaring

1 narancs leve
  1. lépés 1
    Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszaltszilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk.
  2. lépés 2
    Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra. Ekkor egyenletesen megszórjuk a Bonduelle Vapeur borsóval (kb fél zacskónyival)
  3. lépés 3
    A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaring ágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent.
  4. lépés 4
    Tűzálló edénybe kevés olajat és konyakot öntünk, majd ráfektetjük a töltött húst. Egy-másfél órán át 180 °C-on sütjük, az első 40 percben fólia alatt.
  5. lépés 5
    Másfél zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsót 3 percig hevítünk vaj kíséretében, miközben megszórjuk sóval és őrölt szegfűszeggel, majd a tejszínnel összemixeljük.
  6. lépés 6
    Tipp: konyakos szilvamártást is tálalhatunk mellé. 2 dl szilvalekvárt kikeverünk 1 dl konyakkal és egy csipet sóval. Aki akarja, tejszínnel kissé krémesítheti a szósz állagát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Színes zöldség terrine zöldborsóval

    A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.

  • Zöldborsós arancini

    Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....

  • Tejes zöldborsó fagyi

    Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pe...