Különleges, karácsonyi fűszerezésű recept az ünnepekre! Pikáns, gesztenyés omlós hústekercs könnyed zöldborsópürével készítve, ami a karácsonyi menüsorban és az ünnepi asztalon is jól mutat.
Nehéz
4 személy
80 perc
90 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g)
5 dkg vaj
2 csipet őrölt szegfűszeg
2 csipet mustármag
1 kg comb
30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
25 dkg bacon
1 marék aszaltszilva
1 dl konyak
fél dl olívaolaj
só
rozmaring
1 narancs leve
hozzávalók 4 személyre
2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g)
5 dkg vaj
2 csipet őrölt szegfűszeg
2 csipet mustármag
1 kg comb
30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
25 dkg bacon
1 marék aszaltszilva
1 dl konyak
fél dl olívaolaj
só
rozmaring
1 narancs leve
lépés 1
Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszaltszilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk.
lépés 2
Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra. Ekkor egyenletesen megszórjuk a Bonduelle Vapeur borsóval (kb fél zacskónyival)
lépés 3
A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaring ágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent.
lépés 4
Tűzálló edénybe kevés olajat és konyakot öntünk, majd ráfektetjük a töltött húst. Egy-másfél órán át 180 °C-on sütjük, az első 40 percben fólia alatt.
lépés 5
Másfél zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsót 3 percig hevítünk vaj kíséretében, miközben megszórjuk sóval és őrölt szegfűszeggel, majd a tejszínnel összemixeljük.
lépés 6
Tipp: konyakos szilvamártást is tálalhatunk mellé. 2 dl szilvalekvárt kikeverünk 1 dl konyakkal és egy csipet sóval. Aki akarja, tejszínnel kissé krémesítheti a szósz állagát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....
Tejes zöldborsó fagyi
Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pe...