Pillanatok alatt elkészíthető fogás hétköznap estékre. A gorgonzola karakteres ízét vajjal és kevés tejszínnel szelídítjük, a rukkolát pedig csak a tálaláskor adjuk a fusillihez, amit illatos, pirított dióval szórunk meg.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli
150 g gorgonzola
6 szelet bacon
1 kis hagyma
2 marék spenót
5 dkg dió
2 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli
150 g gorgonzola
6 szelet bacon
1 kis hagyma
2 marék spenót
5 dkg dió
2 dl alaplé
olívaolaj
só
bors
lépés 1
Főzzük meg a fusillit a dobozon lévő instrukciók szerint.
lépés 2
Daraboljuk fel a bacon-t és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd vegyük ki a serpenyőből. Ha túl sok zsiradék maradt a serpenyőben, öntsünk ki annyit, hogy csak egy kevés maradjon.
lépés 3
A hagymát vágjuk nagyon apróra és kezdjük el dinsztelni a megmaradt zsiradékon. Az alapléből apránként öntsünk hozzá egy keveset, hogy minél jobban megpuhuljon.
lépés 4
Öntsük a serpenyőbe a maradék alaplevet és morzsoljuk bele a gorgonzolát is. Enyhén sózzuk (kóstoljuk meg, lehet, hogy már elég sós) és borsozzuk.
lépés 5
Keverjük bele a sült bacon-t és a spenótot és kevergessük, ameddig a spenót összeesik.
lépés 6
A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén és vágjuk durvára.
lépés 7
Tálaláskor szedjünk a tésztára a krémes szószból és szórjuk meg pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tésztasaláta spenóttal, almával és ement...
A tésztasaláta nem kizárólag nyáron fogyasztható! Ez a spenótos-almás verzió ízletes és színes, frissességét pedig a mustáros-almaborecetes öntet adja.
Fehérbab szószos rigatoni
Krémes, rozmaringos, fokhagymás canellini babból készült szósz kerül a rigatonira, amit pirított dió...
Rigatoni gombával és spenóttal
Egyszerű és gyors tészta recept könnyen beszerezhető alapanyagokkal és ezúttal gluténmentes változat...