Nagyon könnyen elkészíthető, ízletes, ragyogó színű leves recept, amit főtt krumplival tehetünk még krémesebbé, vajjal pedig selymesebbé. Kakukkfűvel és joghurttal a tetején tálalhatjuk, mellé fokhagymás, olívaolajos pirítóst kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban, olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével adjuk hozzá a egyik gerezd fokhagymát apróra vágva, majd adjuk hozzá 3 kakukkfű ágacska leveleit. Kevergessük ameddig aranysárgára párolódik a hagyma.
lépés 2
Kockázzuk fel a burgonyát és dobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével.
lépés 3
Mikor a burgonya kezd puhulni, öntsük hozzá a zöldborsót és főzzük készre.
lépés 4
Merjünk ki a levesből egy merőkanálnyi zöldborsót, a többit pürésítsük, majd tegyük vissza az egészben hagyott szemeket. Keverjük bele a vajat.
lépés 5
Pirítsuk meg a bagett szeleteket, dörzsöljük be fokhagymával és locsoljuk meg olívaolajjal.
lépés 6
Tálaláskor morzsoljunk a leves tetejére a maradék kakukkfüvet és kínáljuk mellé a fokhagymás pirítóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vág...
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...