Nagyon könnyen elkészíthető, ízletes, ragyogó színű leves recept, amit főtt krumplival tehetünk még krémesebbé, vajjal pedig selymesebbé. Kakukkfűvel és joghurttal a tetején tálalhatjuk, mellé fokhagymás, olívaolajos pirítóst kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban, olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével adjuk hozzá a egyik gerezd fokhagymát apróra vágva, majd adjuk hozzá 3 kakukkfű ágacska leveleit. Kevergessük ameddig aranysárgára párolódik a hagyma.
lépés 2
Kockázzuk fel a burgonyát és dobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével.
lépés 3
Mikor a burgonya kezd puhulni, öntsük hozzá a zöldborsót és főzzük készre.
lépés 4
Merjünk ki a levesből egy merőkanálnyi zöldborsót, a többit pürésítsük, majd tegyük vissza az egészben hagyott szemeket. Keverjük bele a vajat.
lépés 5
Pirítsuk meg a bagett szeleteket, dörzsöljük be fokhagymával és locsoljuk meg olívaolajjal.
lépés 6
Tálaláskor morzsoljunk a leves tetejére a maradék kakukkfüvet és kínáljuk mellé a fokhagymás pirítóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vág...
Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A ...