Íme, egy egészséges és ízletes szendvicskrém: krémesre tört cannellini bab és avokádó, friss bazsalikommal, lime-mal és dijoni mustárral ízesítve, rozskenyéren rukkolával vagy bébispenóttal tálalva. Nem csak uzsonnára, hanem baráti összejöveteleken, mártogatós receptként is megállja a helyét.
Könnyű
2-3 személy
20 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 avokádó
1 kk. dijoni mustár
½ lime
kis marék friss bazsalikom
2 marék rukkola vagy bébispenót
rozskenyér
só
bors
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 avokádó
1 kk. dijoni mustár
½ lime
kis marék friss bazsalikom
2 marék rukkola vagy bébispenót
rozskenyér
só
bors
lépés 1
Öblítsük és csöpögtessük le a cannellini fehérbabot és helyezzük egy tálba. Adjuk hozzá a meghámozott és feldarabolt avokádót, majd egy villával törjük össze.
lépés 2
Adjuk hozzá a dijoni mustárt, facsarjuk bele a lime levét, adjuk hozzá az összetépkedett bazsalikom leveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jól össze.
lépés 3
Pirítsuk meg a rozskenyér szeleteket, majd kenjük meg a babos krémmel és tegyünk a rukkolából/bébispenótból a tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tonhalas-fehérbabos mártogatós
A tonhal és a cannellini fehérbab remek párost alkot. Citrommal, kapribogyóval, lilahagymával és kevés sajtkrémmel összekeverve nagyon finom krémet kapunk, ami mártogatósként vagy pirítós kenyérre kenve is tökéletes recept.
Medvehagymás fehérbab főzelék
Friss, tavaszi főzelék krémes fehérbabbal és a szezon kedvenc alapanyagával, az üde medvehagymával. ...
Paradicsomos-fehérbab szószos penne
Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes kok...