Újhullámos, szardellával megbolondított vajbab főzelék az újdonságokat szeretőknek. Az ellenállhatatlan és könnyed kulináris élményért fogyasszuk aranybarnára sütött citromos csirkefasírtokkal.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab
5 dkg vaj
5 db szardella filé
fél citrom leve
50 dkg darált csirkehús
2+2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
1 tojás
só, bors
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab
5 dkg vaj
5 db szardella filé
fél citrom leve
50 dkg darált csirkehús
2+2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
1 tojás
só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur extra zsenge vágott vajbab
lépés 1
Egy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá sót, és 1-2 percig főzzük a Bonduelle vajbabot, majd szűrjük le és tegyük félre.
lépés 2
Olvasszunk vajat egy serpenyőben, közben daraboljuk fel apróra a szardella filét és 2 gerezd fokhagymát (reszelhetjük is), majd adjuk őket a vajhoz. Addig kevergessük kis lángon, ameddig a szardella szinte szétolvad a vajban.
lépés 3
Ekkor adjuk hozzá a vajbabot, keverjük jól össze, sózzuk, (de óvatosan, mert a szardella sós) borsozzuk, és locsoljuk rá a citrom levét.
lépés 4
A darált csirkéhez adjuk a parmezánt, citromhéjat, 2 gerezd reszelt fokhagymát, oregánót, tojást, sót és borsot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni 20 percig.
lépés 5
Formázzunk belőle kisebb golyókat és lapítsuk el őket, majd serpenyőben egy kis olajon vagy sűtőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on süssük őket, ameddig aranybarnák lesznek.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres ...
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...