Ínyenc brokkkolis szendvicskrém pirított rozskenyéren, melyet a sült fokhagyma és a tetejére szórt mandulaforgács emel fejedelmi magasságokba. Egyszerűen elkészíthető recept és bár több időt kíván a szokásos szendvicskrémeknél, mindenképp érdemes kipróbálnunk.
Könnyű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli rózsák
1 fej fokhagyma
olívaolaj
2 ek. sajtkrém
5 dkg mandulaforgács
1 citrom reszelt héja
szerecsendió
só
bors
rozskenyér
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli rózsák
1 fej fokhagyma
olívaolaj
2 ek. sajtkrém
5 dkg mandulaforgács
1 citrom reszelt héja
szerecsendió
só
bors
rozskenyér
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
lépés 1
A fokhagyma tetejét vágjuk le, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk borsozzuk és fóliába csomagolva süssük 25-30 percig.
lépés 2
A brokkoli rózsákat 1-2 percre forrásban lévő sós vízbe helyezzük, majd leszűrjük.
lépés 3
A fokhagymákat nyomkodjuk ki a héjukból, helyezzük egy késes robotgépbe a brokkolival együtt.
lépés 4
Kanalazzuk hozzá a sajtkrémet, adjuk hozzá a citromhéjat és reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót, majd adjunk hozzá fokozatosan annyi olívaolajat, amennyi a krémes állaghoz szükséges. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulát.
lépés 6
A kenyérszeleteket kenjük meg a zöld krémmel és szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Brokkolikrémleves gyömbérrel és lime-mal
Ősszel minden háztartásban nagy kedvenc a brokkolileves. Adjunk hozzá egy kis gyömbért, kókusztejet és lime-ot, és voilá - kész az örök klasszikus pikáns, felturbózott változata!
Sós palacsinta brokkolirizzsel
Ha eddig csak édes palacsintát készítettünk, ideje kipróbálni a sós változatokat! Ebben a brokkoliri...
Rakott brokkoli hús nélkül
Ez a recept tökéletes választás, ha finom és könnyen elkészíthető vacsorára vágyunk hús nélkül. Rako...