Amikor valami igazán extrémre vágyunk, készítsünk brokkolikrémes sült kenyeret! A hasselback vágástechnika elősegíti a zöldséges krém beszívódását, alkalmazása után pedig a nagyobb gyerekeket is bevonhatjuk az előkészületekbe, biztosan élvezni fogják a kenyér sün feldíszítését.
Könnyű
4 személy
30 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 tetszőleges kenyér
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 dkg vaj
25 dkg natúr krémsajt
2 ek. sós mogyoróvaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg edami sajt
hozzávalók 4 személyre
1 tetszőleges kenyér
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 dkg vaj
25 dkg natúr krémsajt
2 ek. sós mogyoróvaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg edami sajt
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
lépés 1
Éles késsel függőlegesen és vízszintesen is bevagdossuk a kenyeret, ügyelve arra, hogy az alját sose szeljük ketté.
lépés 2
Felolvasztjuk a vajat, majd megkenjük a réseket. Ezek után 3 percre forró vízbe helyezünk egy zacskó fagyasztott Vapeur Brokkolit, majd leszűrjük, és a natúr krémsajthoz adjuk. Jól összedolgozzuk.
lépés 3
Ezt követően hozzákeverjük a sós mogyoróvajat és az apróra vágott petrezselymet is. Az így kapott krémet szakaszonként bekenjük a kenyér réseibe, és ugyanott jól megtöltjük reszelt sajttal is.
lépés 4
Összegyúrunk egy sütőpapírt, bevizezzük, majd kibontva letakarjuk vele a töltött kenyeret.
Tálalásnál megszórhatjuk egy kis sós mogyoróval. Kiváló vacsora vagy party-falat. Jó étvágyat hozzá!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sós palacsinta brokkolirizzsel
Ha eddig csak édes palacsintát készítettünk, ideje kipróbálni a sós változatokat! Ebben a brokkolirizses verzióban biztosan nem fogunk csalódni! Ideális brunchra vagy egy könnyedebb vacsorához.
Brokkolis szendvicskrém
Ínyenc brokkkolis szendvicskrém pirított rozskenyéren, melyet a sült fokhagyma és a tetejére szórt m...
Brokkolikrémleves medvehagyma pestóval
Szezonális, tavaszi brokkolikrémleves recept a friss medvehagyma ízével, melyet sült kolbászkarikákk...