1. >Receptek
  2. >Mentás-gyömbéres zöldborsóleves

Mentás-gyömbéres zöldborsóleves

Krémes és melengető zöldborsóleves illatos mentával és enyhén csípős gyömbérrel. Ideális recept a hideg napokra, ha finom és gyorsan elkészíthető ételre vágyunk.
Könnyű
4 személy
15 perc
10 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 fej vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

3 cm-es friss gyömbér, lereszelve

1 nagy csokor menta

csirkehúsleves

só, bors

tejszín a tetejére

80 dkg Bonduelle fagyasztott zöldborsó
hozzávalók 4 személyre
1 fej vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

3 cm-es friss gyömbér, lereszelve

1 nagy csokor menta

csirkehúsleves

só, bors

tejszín a tetejére

80 dkg Bonduelle fagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért egy kevés vízen megpároljuk.
  2. lépés 2
    A mentát finomra aprítjuk, és a felét a hagymás alaphoz adjuk. Fél percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a csirkehúslevest, körülbelül annyit, hogy jó két ujjnyival a zöldborsót ellepje.
  3. lépés 3
    Fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára megfőzzük, majd leturmixoljuk, és sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés tejszínnel és megszórjuk a maradék mentával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkü...