A klasszikus húsgombóc és a gyömbérrel ízesített kelbimbó házasságából pikáns, akár az ünnepi asztalra is elkészíthető fogást kapunk.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
60 dkg darált marhahús
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
kevés pirospaprika
2 tojás
só, bors
3 evőkanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó
hozzávalók 4 személyre
60 dkg darált marhahús
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
kevés pirospaprika
2 tojás
só, bors
3 evőkanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó
Termékajánlatunk a recepthez
Kelbimbó
lépés 1
A húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a pirospaprikát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
lépés 2
1 órát hagyjuk pihenni, majd gombócokat formázunk belőle.
2 evőkanál kókuszzsírt felhevítünk, és pár perc alatt megsütjük a húsgombócokat rajta, hogy kérget kapjanak.
Ezután a gombócokat egy tálra szedjük, és a maradék kókuszzsíron a vöröshagymát megpirítjuk.
lépés 3
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a húst is, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk.
Közben a kelbimbót külön megpároljuk, majd a kész húsgombóchoz adjuk.
Alaposan összeforraljuk, és melegen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Húsos lencse chili
Ha szeretjük a chilis babot, de valami újra vágyunk, próbáljuk ki ezt a lencse chili receptet. Hasonló mexikói ízek sok-sok lencsével és darált hússal, pont, ahogy szeretjük, mégis kicsit új formában.
Burrito falatkák
Csirkés-salsás burritok a mexikói konyha szerelmeseinek. A tortillákat gazdagon megtöltjük hússal, s...
Nizzai saláta zöldbabbal
Klasszikus francia saláta recept, mely rendkívül tartalmas, mégis egészséges. Akár ebédre, akár vacs...