Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben tartsa a szemeket. Az így kapott rétegeket kenjük meg fokhagymás -zöldfűszeres olívaolajjal, majd így süssük meg a burgonyákat. Mentás, újhagymás zöldborsókrémet kínáljunk mellé.
Könnyű
3 személy
30 perc
60 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó
6 közepes burgonya
2 ek. natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek vegyesen: pl. petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, snidling
2 szál újhagyma
1 citrom
olívaolaj
5 dkg vaj
menta
só
bors
hozzávalók 3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó
6 közepes burgonya
2 ek. natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek vegyesen: pl. petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, snidling
2 szál újhagyma
1 citrom
olívaolaj
5 dkg vaj
menta
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A burgonyákat mossuk meg és éles késsel kb. 2-3 mm-enként irdaljuk be úgy, hogy az alja egyben maradjon. Ebben segítségünkre lehet, ha 2 evőpálcikát teszünk a burgonya két oldalára, ez nem engedi, hogy a kés végig szaladjon benne.
lépés 2
Olvasszuk fel a vajat és én öntsünk hozzá az olívaolajat, majd reszeljük bele az egyik fokhagymát és adjuk hozzá a vágott zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Egy ecsettel kenjük meg a burgonyát a fűszeres olajjal, úgy, hogy jusson a rétegek közé is. Tegyük egy tepsire és helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük készre kb. 1 óra alatt, amíg kívül ropogós, belül puha lesz. Sütés közben néhányszor kenjük át a kicsorgó zsiradékkal a krumplikat.
lépés 4
A zöldborsót főzzük készre 3 perc alatt, majd tegyük késes robotgépbe, adjuk hozzá a krémsajtot, kevés olívaolajat, a citrom reszelt héját, a felszeletelt újhagymát, 1 fokhagymagerezdet és kis markényi mentát. Sózzuk, borsozzuk és pürésítsük.
lépés 5
Tálaláskor kínáljunk a krumpli mellé a zöldborsó krémből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge...
Finn lazacleves zöldborsóval
Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldb...