Az omlós lazac a tejszínes szósszal és rigatonival tálalva ellenállhatatlan fogás. Friss, színes és kényeztető étel, ami vendégek fogadására is ideális.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni
250 g lazac
60 ml fehérbor
1,5 dl tejszín
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
só
bors
3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni
250 g lazac
60 ml fehérbor
1,5 dl tejszín
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
½ citrom
só
bors
3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
lépés 1
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj és vaj keverékét. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a serpenyőbe. Süssük 2-3 percig oldalanként.
lépés 2
Vegyük ki a lazacot, majd adjuk a serpenyőben maradt zsiradékhoz az apróra vágott fokhagymát, majd fél perc elteltével öntsük a serpenyőbe a bort is, várjuk meg hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Utána adjuk hozzá a citromlevet, a tejszínt, majd a reszelt parmezánt is. Sózzuk, borsozzuk és néhány perc alatt sűrítsük be kissé a szószt.
lépés 3
Ezalatt főzzük meg a rigatonit.
lépés 4
A lazacot vágjuk falatnyi darabokra, tegyük vissza a tejszínes szószba és melegítsük össze. Végül keverjük bele tésztát.
lépés 5
Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel és kínáljunk mellé citromgerezdet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge...