Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold csemegekukorica
6 csirkecomb
¼ fejes káposzta
2 répa
1 kis lilahagyma
150 g ketchup
2 ek. fehérborecet
3 ek. barna cukor
1 ek. méz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)
1 ek. étolaj
só
bors
1 lime
1 ek.méz
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold csemegekukorica
6 csirkecomb
¼ fejes káposzta
2 répa
1 kis lilahagyma
150 g ketchup
2 ek. fehérborecet
3 ek. barna cukor
1 ek. méz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)
1 ek. étolaj
só
bors
1 lime
1 ek.méz
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
lépés 1
Egy lábasban keverjük össze a ketchupot, fehérborecetet, barna cukrot, mézet, Worcestershire szószt, füstölt pirospaprikát, mustárt és az étolajat. Melegítsük forrásig, majd kis tűzön kevergessük 5-10 percig, ameddig kissé besűrűsödik.
lépés 2
A csirkecombokat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a kihűlt BBQ szószt és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
lépés 3
A káposztát gyaluljuk le vagy vágjuk fel nagyon vékonyan, a répát reszeljük le, a hagymát vágjuk vékony szeletekre.
lépés 4
Tegyük a zöldségeket egy tálba és adjuk hozzá a kukoricát. Keverjük ki a lime levét a mézzel, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól el és öntsük a coleslaw-ra. Tegyük hűtőbe.
lépés 5
A csirkecombot tegyük egy tepsire alufóliával takarjuk le és süssük 180 fokos sütőben 40 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük további negyed órát.
lépés 6
Tálaláskor a frissen sült BBQ csirkecomb mellé kínáljunk a kukoricás coleslaw-ból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres ...
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...