A konzerv zöldségek már fogyasztásra készek, vagy meg kell főzni/fel kell melegíteni őket?
Az összes zöldséget, valamint hüvelyes zöldséget tartalmazó konzerv termékünk fogyasztásra kész. Felbontás után azonnal fogyaszthatók, például zöldköretként. Ha mégis melegen fogyasztaná a zöldségeket, akkor rövid ideig mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben melegítse fel.
Tartalmaznak glutént a konzerv zöldségek?
Mivel a glutén a 14 fő allergén egyike, cégünk minden esetben feltünteti, ha az adott termék tartalmaz glutént. Az allergének vastag betűvel kiemelve találhatók meg az összetevők között. Amennyiben keresztszennyeződés nem zárható ki, abban az esetben ezt tüntetjük fel a címkén: "Nyomokban glutént tartalmazhat".
Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak a címkéken szereplő információk megadása kötelező.
Tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat a konzerv zöldségek?
Röviden és tömören: Igen, a konzerv zöldségek is tartalmaznak ásványi anyagokat és vitaminokat (mikrotápanyagokat). Néhány vitamin - például a C-vitamin - érzékeny a hőre, és lebomlik a sterilizáláskor végbemenő melegítés hatására. Léteznek azonban olyan ásványi anyagok és vitaminok, mint pl. a folsav (B9 vitamin), amelyek nem bomlanak le a folyamat során, ezáltal a konzerv zöldségek szintén hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozott étrendhez.
Milyen anyagból készülnek a konzervek?
Konzerveink nagy része ónlemezből, kisebb része pedig alumíniumból készül. A konzervdobozok - beleértve a fedelüket is - fehér vagy átlátszó színű belső bevonattal vannak ellátva. Ez a belső bevonat igen fontos, mivel megakadályozza a termék és a fém közvetlen érintkezését, továbbá biztosítja az íz tulajdonságainak megőrzését az eltarthatóság ideje alatt. Ezenfelül a konzervdobozok újrahasznosíthatók, ha a szelektív sárga kukába vagy sárga zsákba dobja őket.
Tartalmaz biszfenol-A-t (BPA) a dobozok belső bevonata?
Konzerveink belső bevonata rendkívül fontos, mivel megakadályozza a zöldségek és a fém közvetlen érintkezését, biztosítja a termékek eltarthatóságát, valamint az ételek ízének tulajdonságait. A gyakran vitatott biszfenol A-t régóta nem alkalmazzuk a konzervek belső bevonatának előállításakor.
Olvassa el éves energetikai szakreferensi riportunkat!