Szójaszószos csirkemell pirított zöldborsóval és sárgarépával
Omlós csirkemell és zsenge zöldségfalatok ínycsiklandó kombinációja szójaszósszal fűszerezve. Egytálételként vagy körettel is fogyasztható.
Közepes nehézségű
2 személy
60 perc
20 perc
Olcsó
Hozzávalók
2 személyre
1 dl világos szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál paradicsompüré
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
75 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 kis sárgarépa vékonyra szeletelve
1 doboz Bonduelle zöldborsó
hozzávalók 2 személyre
1 dl világos szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál paradicsompüré
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
75 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 kis sárgarépa vékonyra szeletelve
1 doboz Bonduelle zöldborsó
Termékajánlatunk a recepthez
ZÖLDBORSÓ
lépés 1
Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével, a gyömbérrel és a fokhagymával.
lépés 2
A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, és jól forgassuk át, hogy mindenhol érje. Zárható dobozban, vagy letakart tálban tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk érni másnapig.
lépés 3
Hevítsünk fel egy evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben.
lépés 4
Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 6-7 percig pirítsuk.
lépés 5
Tegyük félre a zöldségeket, és a másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemelldarabokat 10-12 percig.
lépés 6
Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...