Téli kedvencünket, a sütőtökleves receptet ez alkalommal tejszín helyett fehérbabbal tesszük igazán krémessé, majd kókusztejjel és melengető fűszerekkel bolondítjuk meg. Friss korianderrel és fűszeres tökmaggal tálaljuk.
Könnyű
6-8 személy
40 perc
40 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 kisebb sütőtök
½ chili
1 hagyma
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
2 dl kókusztej
1 ek. curry fűszerkeverék
½ tk. fahéj
2 marék tökmag
1 tk. garam masala
½ tk. barnacukor
napraforgóolaj
só
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 kisebb sütőtök
½ chili
1 hagyma
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
2 dl kókusztej
1 ek. curry fűszerkeverék
½ tk. fahéj
2 marék tökmag
1 tk. garam masala
½ tk. barnacukor
napraforgóolaj
só
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur Cannellini fehérbab
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sütőtököt vágjuk félbe, kaparjuk ki a magját és tegyük tepsire. Süssük, amíg a húsa megpuhul és egy kis színt kap, kb. 40-50 perc.
lépés 2
Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát egy lábasban, kis idő elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
lépés 3
Amikor a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá a fehérbabot és a sült sütőtök kikanalazott húsát. Szórjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, a fahéjat és az apróra vágott chilit, sózzuk és kevergessük pár percig.
lépés 4
Adjuk hozzá az alaplevet, forrás után takarékon főzzük 10 percig.
lépés 5
Adjuk hozzá a kókusztejet - néhány evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz - és botmixerrel pürésítsük.
lépés 6
Keverjünk össze 2 evőkanál olajat a garam masalával, a barnacukorral és egy nagy csipet sóval. Kezdjük el pirítani a tökmagot egy száraz serpenyőben. Amikor kicsit megpirult, öntsük rá a fűszeres olajat és kevergetve pirítsuk még együtt egy rövid ideig.
lépés 7
Tálaláskor csurgassunk a félretett kókusztejből a levesre, majd szórjuk meg a fűszeres tökmaggal és a vágott korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Mexikói leves vörösbabbal és tortillával
Csípős és fűszeres mexikói leves tele zöldségekkel. A mexikói konyha kedvelőinek kötelező recept, de akkor is érdemes megkóstolni, ha kulináris utazásra vágyunk.
Zöld minestrone friss pesto-val
Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, fris...
Citromos cannellini bableves
Minden ízében izgalmas zöldfűszeres, fokhagymás, citromos alaplé, amelyhez nagyon jól illik a krémes...