Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és édes kukorica tésztával összesütve, ropogós zsemlemorzsával a tetején.
Közepes nehézségű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica
2 nagy tonhalkonzerv
250 g cheddar
400 g penne
100 g vaj
3 púpos evőkanál liszt
600 ml tej
1 csokor petrezselyem
panko morzsa
só
bors
hozzávalók 6 személyre
1 Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica
2 nagy tonhalkonzerv
250 g cheddar
400 g penne
100 g vaj
3 púpos evőkanál liszt
600 ml tej
1 csokor petrezselyem
panko morzsa
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
lépés 1
Tegyük fel főzni a pennét és 2 perccel hamarabb szűrjük le, mint amennyi a megadott főzési idő.
lépés 2
Olvasszuk fel a vajat egy lábosban és keverjük bele a lisztet egy kézi habverővel. Kavargassuk 1-2 percig majd öntsük bele a meleg tejet. Főzzük, ameddig szépen besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Vegyük le a besamellt a tűzről és keverjük bele a reszelt sajtot.
lépés 4
Keverjük a leszűrt tésztát a mártásba és keverjük bele a tonhalat és a kukoricát is.
lépés 5
Tegyük egy hőálló tálba az ételt és szórjuk meg a tetejét panko morzsával.
lépés 6
Toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, főtt sonka, kukorica és friss petrezselyem került, amely könnyen tárolható, így másnapra is tökéletes.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...