Rendkívül finom majonézes krumplisaláta, ha egyszer kipróbáljuk, nem keresünk többé húsvéti receptet. A majonézhez rengeteg friss zöldfűszert adunk, ezt keverjük óvatosan a főtt burgonyához. Lilahagymával, ropogós bacon darabokkal, zöldborsóval és keménytojással tesszük még ízletesebbé.
Könnyű
6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kg kifliburgonya
20 dkg kockázott bacon
1 lilahagyma
3 szál zellerszár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
2 tk dijoni mustár
2 tk fehérborecet
1 tk pirospaprika
½ tk fokhagymapor
1 citrom reszelt héja
1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem
só, bors
olívaolaj
tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kg kifliburgonya
20 dkg kockázott bacon
1 lilahagyma
3 szál zellerszár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
2 tk dijoni mustár
2 tk fehérborecet
1 tk pirospaprika
½ tk fokhagymapor
1 citrom reszelt héja
1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem
só, bors
olívaolaj
tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A megmosott kifliburgonyát főzzük meg sós vízben, majd hűtsük le hideg vízben, és vágjuk nagyobb darabokra.
lépés 2
A felkockázott bacont kevés olívaolajon süssük ropogósra, majd tegyük félre.
lépés 3
A zöldborsót 3 percig főzzük sós, lobogó vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.
lépés 4
Daraboljuk fel a zellerszárat, karikázzuk fel a lilahagymát, aprítsuk fel a zöldfűszereket.
lépés 5
Készítsük el a majonézes öntetet: keverjük össze egy nagyobb tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket, a pirospaprikát és a fokhagymaport. Reszeljük bele a citrom héját és sózzuk, borsozzuk.
lépés 6
Óvatos mozdulatokkal keverjük össze a főtt burgonyát a majonézes öntettel és a zöldborsóval, majd tegyük át egy nagyobb tálaló tányérra. Szórjuk meg a bacon-nel, a zellerszárral és tegyük rá a lilahagymát is.
lépés 7
Tálaláskor díszítsük a majonézes zöldborsós burgonyasalátát főtt tojással és további zöldfűszerrel, kínáljunk mellé rozskenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Húsvéti töltött tojás
Az egyik legnagyszerűbb húsvéti hidegtál recept a töltött tojás, amit most kétféle izgalmas krémmel töltünk meg: a lencsés és zöldborsós változat is garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Látványos, ízletes, egyben ötletes húsvéti finomság az ünnepi asztalra.
Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...
Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és...
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...