1. >Receptek
  2. >Kukoricacurry

Kukoricacurry

Ha szeretjük az indiai ízvilágot, és a kukoricát, ez a fogás nekünk szól! A kukoricás curryt könnyen elkészíthetjük otthon is, pár exotikus fűszer segítségével.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 fej vöröshagyma

4 evőkanál szűz olívaolaj

1 csésze reszelt kókusz

1 piros chilipaprika, apróra vágva

2 evőkanál koriandermag

4 szegfűszeg

10 szem bors

5 cm fahéjrúd

fél teáskanál őrölt római kömény

fél teáskanál kurkuma

1 babérlevél



1 teáskanál citromlé

2 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica, lecsepegtetve
hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma

4 evőkanál szűz olívaolaj

1 csésze reszelt kókusz

1 piros chilipaprika, apróra vágva

2 evőkanál koriandermag

4 szegfűszeg

10 szem bors

5 cm fahéjrúd

fél teáskanál őrölt római kömény

fél teáskanál kurkuma

1 babérlevél



1 teáskanál citromlé

2 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica, lecsepegtetve
  1. lépés 1
    Az egyik vöröshagymát vágjuk finomra, a másikat szeleteljük fel. Tegyünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőbe, tegyük bele a reszelt kókuszt, és pirítsuk 5 percig, majd tegyük félre.
  2. lépés 2
    Tegyük a serpenyőbe a chilit, a koriandermagot, 3 perc múlva a szegfűszeget, a borsot, a fahéjat, és 2-3 perc pirítás után vegyük ki, tegyük a kókuszhoz.
  3. lépés 3
    A kókuszt és a pirított fűszereket a szeletelt hagymával, és 1 dl vízzel pépesítsük össze.
  4. lépés 4
    A maradék olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a római köményt, a kurkumát, a babérlevelet, és az aprított vöröshagymát, és süssük addig, amíg a hagyma meg nem barnul.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a kókuszkeveréket, süssük 10-12 percig, majd adjunk hozzá 6 dl vizet, és sózzuk meg. Ekkor tesszük bele a kukoricát, és fedő nélkül, alacsony lángon 4-5 percig főzzük.
  6. lépés 6
    A végén a citromlével ízesítjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salá...

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...

  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...