Ezt a sütőtökös-zöldséges rizottot zsályával fűszerezzük, így még gazdagabb ízeket kapunk. Emellett ropogós parmezán chipset készíthetünk a további élvezetért.
Kezdjük a parmezán chipsszel: reszeljünk le kb. 5 dkg-ot a sajtból és sütőpapírral kibélelt tepsire tegyünk kis halmokat, lapítgassuk el kör alakúra. 185 fokon süssük 10 percig. Hagyjuk a tepsin kihűlni.
lépés 2
Vágjuk apróra a hagymát és egy magasfalú, nagyobb serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon és a vaj felén. Félidőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és 5 apróra vágott zsályalevelet is. Eközben melegítsük fel az alaplevet.
lépés 3
A serpenyőbe szórjuk bele a rizst és kevergessük pár percig, ameddig minden rizsszemet bevon a hagymás alap, majd tegyük magas fokozatra és öntsük bele a fehérbort és kevergessük, ameddig elpárolog az alkohol.
lépés 4
Vegyük kis fokozatra a lángot és kezdjük el adagolni az alaplevet: egy merőkanálnyit merjünk hozzá, majd kevergessük, ameddig a rizs magába szívja a folyadékot. Ismételjük addig, ameddig a rizs megpuhul (de ne főzzük túl!) és krémes állagú lesz.
lépés 5
Keverjük hozzá a Bonduelle sütőtökös zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Melegítsük össze és adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt.
lépés 6
Tálaláskor szórjuk meg a rizottót a maradék, nagyon apróra vágott zsályalevéllel és állítsuk bele a parmezán chipset is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Egyszerű chili con carne
A mexikói chili con carne egyszerű, gyors, kiadós és megfizethető egytálétel. Konyhai kezdőként is bátran próbálkozhatunk vele!
Őszi rizsleves vörösbabbal
Zöldségekben gazdag, finom rizsleves a hidegebb őszi napokra. Borongós időben igazán jól fog esni ez...
Lencse ropogósok zöldsalátával és paradi...
A kis lencsefasírtok friss salátával és chutney-val könnyű, mégis tápláló ételként szolgálhatnak egy...