1. >Receptek
  2. >Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel

Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel

Ezt a sütőtökös-zöldséges rizottot zsályával fűszerezzük, így még gazdagabb ízeket kapunk. Emellett ropogós parmezán chipset készíthetünk a további élvezetért.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

30 dkg rizottó rizs

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg parmezán

kb. 10 zsályalevél

8 dkg vaj

1 dl fehérbor

8 dl alaplé

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

30 dkg rizottó rizs

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg parmezán

kb. 10 zsályalevél

8 dkg vaj

1 dl fehérbor

8 dl alaplé

olívaolaj



bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Sütőtökös Krémleves Zöldségkeverék
  1. lépés 1
    Kezdjük a parmezán chipsszel: reszeljünk le kb. 5 dkg-ot a sajtból és sütőpapírral kibélelt tepsire tegyünk kis halmokat, lapítgassuk el kör alakúra. 185 fokon süssük 10 percig. Hagyjuk a tepsin kihűlni.
  2. lépés 2
    Vágjuk apróra a hagymát és egy magasfalú, nagyobb serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon és a vaj felén. Félidőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és 5 apróra vágott zsályalevelet is. Eközben melegítsük fel az alaplevet.
  3. lépés 3
    A serpenyőbe szórjuk bele a rizst és kevergessük pár percig, ameddig minden rizsszemet bevon a hagymás alap, majd tegyük magas fokozatra és öntsük bele a fehérbort és kevergessük, ameddig elpárolog az alkohol.
  4. lépés 4
    Vegyük kis fokozatra a lángot és kezdjük el adagolni az alaplevet: egy merőkanálnyit merjünk hozzá, majd kevergessük, ameddig a rizs magába szívja a folyadékot. Ismételjük addig, ameddig a rizs megpuhul (de ne főzzük túl!) és krémes állagú lesz.
  5. lépés 5
    Keverjük hozzá a Bonduelle sütőtökös zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Melegítsük össze és adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg a rizottót a maradék, nagyon apróra vágott zsályalevéllel és állítsuk bele a parmezán chipset is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Egyszerű chili con carne

    A mexikói chili con carne egyszerű, gyors, kiadós és megfizethető egytálétel. Konyhai kezdőként is bátran próbálkozhatunk vele!

  • Őszi rizsleves vörösbabbal

    Zöldségekben gazdag, finom rizsleves a hidegebb őszi napokra. Borongós időben igazán jól fog esni ez...

  • Lencse ropogósok zöldsalátával és paradi...

    A kis lencsefasírtok friss salátával és chutney-val könnyű, mégis tápláló ételként szolgálhatnak egy...