1. >Receptek
  2. >Kéksajtos zellerkrémleves

Kéksajtos zellerkrémleves

A levesek krémes állagának eléréséhez semmi sem jobb, mint a kéksajt (gorgonzola, Roquefort, Auvergne kék, stb). Zellerrel párosítva még jobb ízhatást érhetünk el!
Könnyű
3-4 személy
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
1 személyre
1 zeller

1 liter zöldség alaplé

2 burgonya

125 g kék sajt

1 ek tejszín

só, bors
hozzávalók 1 személyre
1 zeller

1 liter zöldség alaplé

2 burgonya

125 g kék sajt

1 ek tejszín

só, bors
  1. lépés 1
    Tegyük a hámozott és kockára vágott zellert 1 liter forrásban lévő zöldség alaplébe.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Főzzük 25 percig.
  3. lépés 3
    Adjunk hozzá 125 g kéksajtot (gorgonzola, Roquefort, stb.) és 1 evőkanál tejszínt. Alacsony fokozaton főzzük további 5 percig, majd turmixoljuk össze a levest.
  4. lépés 4
    Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Szilveszteri lencseleves zöldségekkel és...

    Gyors, 20 perces lencseleves rengeteg zöldséggel nem csak szilveszterre! A lencsét bármikor érdemes fogyasztanunk, mivel rendkívül magas a vitamin- és ásványianyag tartalma. Hűvös őszi és téli estéken tökéletes választás lehet ez a gazdag, vegetáriánus recept.

  • Sütőben sült extra sajtos makaróni

    A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből...

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...