Melengető fogás a hideg téli napokon egyenesen a sütő melegéből! A rakott zöldbab különlegessége, hogy juhtúróval készült, ami nemcsak krémes textúrát, hanem finom ízt kölcsönöz a receptnek.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur egész zöldbab
fél kg darálthús
1 fej vöröshagyma
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl
2 tojás
2 szelet gauda sajt
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur egész zöldbab
fél kg darálthús
1 fej vöröshagyma
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl
2 tojás
2 szelet gauda sajt
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
lépés 1
Felengedjük a zöldbabot, hogy ne legyen nagyon fagyos. A húst lepirítjuk a megtisztított és apróra vágott hagymával. A juhtúrót elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel.
lépés 2
Egy tűzálló tál aljára pár csepp olajat teszünk, majd rászórunk egy réteg zöldbabot. Erre halmozzuk a hagymás darálthúst, majd a juhtúrós szószt. Ezt újra a zöldbab követi, és így tovább. Az utolsó réteg a tálban zöldbab legyen, ha maradt szósz, azzal leöntjük az egészet. Sajtszeletekkel díszítjük.
lépés 3
180 C-ra előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük, hogy a sajt aranybarnára olvadjon rajta.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lencse ropogósok zöldsalátával és paradi...
A kis lencsefasírtok friss salátával és chutney-val könnyű, mégis tápláló ételként szolgálhatnak egy baráti összejövetelen, de akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiválóak.
Lencsesaláta eperrel és rozskenyér kruto...
Szokatlanul üde párosítás a lencse eperrel! A saláta kiegészül még fetával és rukkolával, így végere...
Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel...
Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, vala...