Ki gondolta volna? A saláta főzve is finom! Hideg saláta- és mentalevesünk remek felüdülést nyújt a nyári melegben, ráadásul ideális megoldás a maradék saláta feldolgozásához.
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 nagyobb burgonya
1 fehérhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
280 g salátaszív
40 cl tej
40 cl zöldség alaplé
néhány mentalevél
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb burgonya
1 fehérhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
280 g salátaszív
40 cl tej
40 cl zöldség alaplé
néhány mentalevél
só, bors
lépés 1
Hámozzunk meg le és kockázzunk fel 1 nagyobb burgonyát, 1 db fehérhagymát és 1 gerezd fokhagymát.
lépés 2
Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Pirítsuk meg a hagymával és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát. Majd tegyük hozzá a salátát is, ezután pedig öntsük fel 40 cl tejjel és ugyanennyi zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig.
lépés 3
Adjunk hozzá pár mentalevelet, miközben alaposan megkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára. Néhány csepp olívaolajjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Csirkehúsos-babos saláta
Nyári grillestéket idéző barbeque fűszerezésű babos saláta ropogósra sült csirkehússal és egy kis szalonnával. Grillszezon alatt akár kint is elkészíthetjük, szezonon kívül pedig egyszerűen serpenyőben is megsüthetjük a húsokat.
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salá...
Héjában sült édesburgonya rizses Good Lu...
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a ...