1. >Receptek
  2. >Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve

Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve

Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.
Könnyű
2-4 személy
25 perc
20 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 tasak Bonduelle Good Lunch Rizs és Vörösbab

2 db édesburgonya

10 dkg feta

1 nagy marék bébispenót

1 csokor petrezselyem

½ gránátalma

5 dkg dió

1 gerezd fokhagyma

1 doboz natúr joghurt



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 tasak Bonduelle Good Lunch Rizs és Vörösbab

2 db édesburgonya

10 dkg feta

1 nagy marék bébispenót

1 csokor petrezselyem

½ gránátalma

5 dkg dió

1 gerezd fokhagyma

1 doboz natúr joghurt



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Mossuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk félbe. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük tepsire. Helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
  2. lépés 2
    Amikor megsült, vegyük ki és hagyjuk langyosra hűlni. Kanalazzuk ki a belsejét és keverjük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbabbal, adjuk hozzá a felkockázott fetát és a bébispenótot. Keverjük össze a tölteléket, majd kanalazzuk vissza az édesburgonyákba és süssük további 5-10 percig.
  3. lépés 3
    Keverjük ki a joghurtot a reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kevés friss, aprított petrezselymet és locsoljuk meg olívaolajjal.
  4. lépés 4
    Tálaláskor szórjuk meg az édesburgonyát gránátalma magokkal, vágott petrezselyemmel és durvára vágott dióval. Végül kanalazzunk rá a fokhagymás joghurtból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos-kecskesajtos croque monsieur

    A méltán híres francia pirítós ötlete az ausztrál őslakosoktól ered. Franciaországban először 1910-ben kínálták à la carte egy bisztróban, és még Marcel Proust is megemlítette híres Bimbózó lányok árnyékában című művében!

  • Epres sali

    Eper salátában? Miért ne? Zsenge bébispenót levelekkel és koktélparadicsommal üdítő és mennyei páros...

  • Rigatoni gombával és spenóttal

    Egyszerű és gyors tészta recept könnyen beszerezhető alapanyagokkal és ezúttal gluténmentes változat...