1. >Receptek
  2. >Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoricás salátával

Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoricás salátával

A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix

1 csirkemell filé

1 mozzarella golyó

2 fürt koktélparadicsom

5 dkg parmezán

5 dkg fenyőmag

1 nagy csokor bazsalikom

5 ág kakukkfű

1 citrom

2 gerezd fokhagyma

½ zacskó rukkola

½ lilahagyma

olívaolaj

balzsamecet



bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix

1 csirkemell filé

1 mozzarella golyó

2 fürt koktélparadicsom

5 dkg parmezán

5 dkg fenyőmag

1 nagy csokor bazsalikom

5 ág kakukkfű

1 citrom

2 gerezd fokhagyma

½ zacskó rukkola

½ lilahagyma

olívaolaj

balzsamecet



bors
  1. lépés 1
    A csirkemellet vágjuk félbe, majd egy vágódeszkára terítsünk folpackot, tegyük rá a 2 fél csirkemellet, borítsuk be egy másik fóliával és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
  2. lépés 2
    Keverjünk ki 0,5 dl olívaolajat a citrom levével, kakukkfűvel, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a csirkére, amelyet előzőleg egy zárható zacskóba tettünk. Pihentessük hűtőben fél órát.
  3. lépés 3
    A salátához vágjuk félbe a koktélparadicsom felét és szeleteljük fel a lilahagymát, majd adjuk a rukkolához. Öntsük hozzá a Bonduelle Créatif Olíva Mixet. Locsoljuk meg kevés balzsamecettel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
  4. lépés 4
    A pestóhoz száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük késes robotgépbe a bazsalikommal, fokhagymával, egy csipet sóval, a parmezánnal és az olívaolajjal, majd krémesítsük.
  5. lépés 5
    Forró grillserpenyőben kezdjük el sütni a csirkét, kb. 5-6 perc elteltével fordítsuk meg, majd helyezzünk mozzarella szeleteket a tetejére és így süssük készre.
  6. lépés 6
    Ameddig sül, vágjuk fel a maradék koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg kevés balzsamecettel és sózzuk.
  7. lépés 7
    Tálaláskor halmozzunk a paradicsomból a mozzarellás sült csirke tetejére és kanalazzunk rá az illatos pestóból, kínáljuk mellé a színes salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Kukoricás-garnélás rizottó

    A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.

  • Ázsiai tésztasaláta kukoricával

    Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...

  • Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...

    Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Kl...