A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Créatif Olíva zöldségkeverék
lépés 1
A csirkemellet vágjuk félbe, majd egy vágódeszkára terítsünk folpackot, tegyük rá a 2 fél csirkemellet, borítsuk be egy másik fóliával és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
lépés 2
Keverjünk ki 0,5 dl olívaolajat a citrom levével, kakukkfűvel, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a csirkére, amelyet előzőleg egy zárható zacskóba tettünk. Pihentessük hűtőben fél órát.
lépés 3
A salátához vágjuk félbe a koktélparadicsom felét és szeleteljük fel a lilahagymát, majd adjuk a rukkolához. Öntsük hozzá a Bonduelle Créatif Olíva Mixet. Locsoljuk meg kevés balzsamecettel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
lépés 4
A pestóhoz száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük késes robotgépbe a bazsalikommal, fokhagymával, egy csipet sóval, a parmezánnal és az olívaolajjal, majd krémesítsük.
lépés 5
Forró grillserpenyőben kezdjük el sütni a csirkét, kb. 5-6 perc elteltével fordítsuk meg, majd helyezzünk mozzarella szeleteket a tetejére és így süssük készre.
lépés 6
Ameddig sül, vágjuk fel a maradék koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg kevés balzsamecettel és sózzuk.
lépés 7
Tálaláskor halmozzunk a paradicsomból a mozzarellás sült csirke tetejére és kanalazzunk rá az illatos pestóból, kínáljuk mellé a színes salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...
Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...
Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Kl...