1. >Receptek
  2. >Gombapörkölt gulyás módra

Gombapörkölt gulyás módra

Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Könnyű
4 személy
20 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
800 g friss csiperke vagy üveges Bonduelle csiperkegomba

800 g burgonya

3 sárgarépa

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál

2 lapos evőkanál liszt

80 cl zöldségleves

2 teáskanál pirospaprika

2 evőkanál napraforgóolaj

1 teáskanál kakukkfű

1 babérlevél

Só, bors

Tálaláshoz: tejföl
hozzávalók 4 személyre
800 g friss csiperke vagy üveges Bonduelle csiperkegomba

800 g burgonya

3 sárgarépa

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál

2 lapos evőkanál liszt

80 cl zöldségleves

2 teáskanál pirospaprika

2 evőkanál napraforgóolaj

1 teáskanál kakukkfű

1 babérlevél

Só, bors

Tálaláshoz: tejföl
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg a burgonyát, a sárgarépát, a fokhagymát és a vöröshagymát. Vágjuk fel a sárgarépát és a burgonyákat nagyobb darabokra. Aprítsuk fel a fokhagymát. Ha friss csiperkét használunk, szeleteljük fel őket.
  2. lépés 2
    Melegítsük fel az olajat egy kuktában. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, és kevergetve pirítsuk további 5 percig. Ha konzerv gombát használunk, a leve nélkül adjuk hozzá: ezt később fogjuk felhasználni.
  3. lépés 3
    Tegyük hozzá a zöldséglevest, a sűrített paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ha konzerv gombát használtunk, most öntsük hozzá a levét. Keverjük meg, végül adjuk hozzá a burgonyát, és forraljuk fel.
  4. lépés 4
    Rendszeresen megkeverve alcsonyon lángon főzzük 30 percig, amíg a burgonya meg nem fő, amit egy kés hegyével ellenőrizhetünk. Forrón, tejföllel tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándi...

    Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.

  • Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...

  • Gombás pizza

    Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával ...