Ha gyors és megfizethető vacsorára vágyunk, a kukoricás-sajtos csőben sült pulykamell nyerő választás. Így még omlósabb és ízesebb lesz a hús, a tetején lévő ropogós sajt pedig tökéletesen megkoronázza a fogást.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
35 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
4 szelet pulykamellfilé
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
zsemlemorzsa
10 dkg trappista vagy cheddar sajt
1 evőkanál olívaolaj
só, őrölt fekete bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
4 szelet pulykamellfilé
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
zsemlemorzsa
10 dkg trappista vagy cheddar sajt
1 evőkanál olívaolaj
só, őrölt fekete bors
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Csemegekukorica
lépés 1
A pulykamellet egy kicsit kiklopfoljuk, majd sóval és őrölt borssal bedörzsöljük.
A vajat megolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, majd a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját hozzáadjuk.
lépés 2
Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy lágy masszát kapjunk.
lépés 3
A pulykamellet egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, azután olajjal kikent tepsibe tesszük.
A kukoricás masszával betakarjuk, kissé rá is nyomkodjuk, és megszórjuk a sajttal.
200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Fűszeres lencsével töltött sütőtök
Krémesen lágy, fűszeres lencsével töltött sütőtök - egészséges opció, ha egy kis kényeztetésre vágyunk. Akár kényelmi receptként, akár vendégváróként is megállja a helyét.
Csirke saslik tortillában kukoricás salá...
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegesség...
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...