Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz!
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
60 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír
só
1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle
hozzávalók 4 személyre
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír
só
1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
Szeletelt csiperkegomba
Prémium mini egész csiperkegomba fejek
lépés 1
A 2 üveg Bonduelle szeletelt gomba levét leszűrjük, majd forró serpenyőben megpirítjuk őket.
lépés 2
Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, kis dinsztelés után felöntjük 2 dl fehérborral, és lassú tüzön forrásig rotyogtatjuk.
lépés 3
Ezt követően felöntjük 2 dl zöldség alaplével, és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
lépés 4
Később krémesre turmixoljuk az egyveleget, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék alaplevet.
lépés 5
Lassú tűzön kevergetve forrásig főzzük. Azonnal tálalható.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Fűszeres kukoricafasírt
Isteni kukoricafasírt recept, amely könnyű főétkezésként is megállja a helyét. Párosítsuk kedvenc köretünkkel vagy akár fogyasszuk önmagában!
Burgonyás-gombás pite
A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illat...
Póréhagyma és lazac spagetti
Gyorsan elkészül, ezért finom és tökéletes a rohanós hétköznapokra: nehéz lesz ellenállnunk ennek a ...