1. >Receptek
  2. >Boros gombaleves

Boros gombaleves

Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz!
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
60 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba

1/2 szál póréhagyma

2 dl fehérbor

2 dl tejföl

7 dl zöldség alaplé

tárkony (friss vagy szárított)

1 ek kókuszzsír



1 Bonduelle egész csiperkegomba

pár szelet füstölt sajt

1-2 magos zsemle
hozzávalók 4 személyre
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba

1/2 szál póréhagyma

2 dl fehérbor

2 dl tejföl

7 dl zöldség alaplé

tárkony (friss vagy szárított)

1 ek kókuszzsír



1 Bonduelle egész csiperkegomba

pár szelet füstölt sajt

1-2 magos zsemle
  1. lépés 1
    A 2 üveg Bonduelle szeletelt gomba levét leszűrjük, majd forró serpenyőben megpirítjuk őket.
  2. lépés 2
    Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, kis dinsztelés után felöntjük 2 dl fehérborral, és lassú tüzön forrásig rotyogtatjuk.
  3. lépés 3
    Ezt követően felöntjük 2 dl zöldség alaplével, és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
  4. lépés 4
    Később krémesre turmixoljuk az egyveleget, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék alaplevet.
  5. lépés 5
    Lassú tűzön kevergetve forrásig főzzük. Azonnal tálalható.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Fűszeres kukoricafasírt

    Isteni kukoricafasírt recept, amely könnyű főétkezésként is megállja a helyét. Párosítsuk kedvenc köretünkkel vagy akár fogyasszuk önmagában!

  • Burgonyás-gombás pite

    A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illat...

  • Póréhagyma és lazac spagetti

    Gyorsan elkészül, ezért finom és tökéletes a rohanós hétköznapokra: nehéz lesz ellenállnunk ennek a ...