1. >Receptek
  2. >Avokádó, paradicsom és kukorica salsa wrap

Avokádó, paradicsom és kukorica salsa wrap

Elegünk van a szendvicsekből? Csináljunk helyette wrapet lágy avokádóval, édes paradicsommal és fűszeres kukorica salsával. 100% vegetáriánus wrap, 100% élvezet!
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
300 g Bonduelle csemegekukorica

fél lilahagyma

fél piros paprika

koriander

Tabasco szósz

2 érett avokádó

citromlé

só, bors

2 paradicsom

4 tortilla
hozzávalók 4 személyre
300 g Bonduelle csemegekukorica

fél lilahagyma

fél piros paprika

koriander

Tabasco szósz

2 érett avokádó

citromlé

só, bors

2 paradicsom

4 tortilla
  1. lépés 1
    Szűrjünk le 300 g konzerv Bonduelle kukoricát. Hámozzunk meg egy fél lilahagymát és egy fél piros paprikát egy növényi hámozó segítségével, és mindkettőt vágjuk fel apróra. Aprítsunk fel néhány szál koriandert. Keverjük össze a kukoricát, paprikát, hagymát, koriandert néhány csepp Tabasco szósszal és némi sóval.
  2. lépés 2
    Vágjunk félbe 2 érett avokádót és távolítsuk el a magokat. Szedjük ki a belsejét és nyomkodjuk össze egy villával. Adjunk hozzá citromlevet, sót és némi borsot ízlés szerint. Szeleteljünk fel 2 db paradicsomot.
  3. lépés 3
    Oszlassuk el az avokádó pürét 4 tortillán. Tegyük rá a salsát, majd helyezzük rá a paradicsomszeleteket. Tekerjük fel szorosan, és máris fogyaszthatjuk vagy akár magunkkal vihetjük piknikre vagy az irodába.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Cukkinis-kukoricás lepény joghurttal

    Könnyen, nagyjából fél óra alatt összeüthető édes-sós snack recept joghurt mártogatóssal, amelynek elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk.

  • Sajtos quesadilla guacamoléval

    Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miat...

  • Chilis kukoricás mártogatós

    Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstöl...

További tippek

Milyen kellemes feladat a receptek átválogatása! Klubszendvics, ciabatta, baguette, tortilla, sokféle lehetőségünk van, mit vigyünk magunkkal a régóta várt piknikre!

Az egyik legpraktikusabb recept a wrap, a vékony búza tortilla (más néven flat bread) tetszőleges hozzávalókkal kiegészítve. Csak tekerjük és szeleteljük fel, és máris fogyasztható!

A wrap elkészítésének fő lépése: az egyik részét kenjük meg valamilyen krémmel, hogy összetartsa a wrapet. Krémsajt, fokhagymás-snidlinges sajt, paprikakrém vagy bazsalikomos pesto - a szószokat tetszőlegesen variálhatjuk! Készíthetünk házi guacamole-t is: keverjünk össze egy kis avokádót, citromlevet, friss paradicsomot, cayenne borsot, majd pépesítsük krémes állagúra, és kenjük meg vele a tortillákat! Kerüljük a paradicsomszószt vagy a tejszínt, mivel ezek túl folyékonyak, és eláztatják a tortillát.

Adjunk hozzá néhány salátalevelet, római salátát vagy egyéb zöldséget, például cukkinit, sárgarépát, retket, koktélparadicsomot, avokádót, almaszeleteket vagy sárgadinnyét. Majd jöhet a fehérje. Ha húsban gondolkodunk, a fehér hús ideális: maradék sült csirke vagy kevéske párolt csirkemell vagy pulykamell. A sonka is remek választás: tegyünk bele vékony szelet pármai sonkát vagy főtt sonkát - bármelyikkel tökéletes lesz a fogás! Ha szeretjük a tengeri herkentyűket, használjunk olajos tonhalat, szardíniát, fehér halfilét vagy garnélarákot, csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a wrapet! Minden, ami jól passzol egy salátába, remek a wrapbe is. Egyéb előnye, hogy mindenki a saját ízlése szerint készítheti el a fogást. 

A feltekert tortillákat akár 4 részre is vághatjuk és előételként fogyaszthatjuk. De édes receptekben is gondolkodhatunk. Néhány egyszerű ötlet: méz és gyümölcs (alma, banán, körte), lekvár, joghurt, tört keksz, mogyorókrém és eper. A finom receptek száma végtelen!