1. >Receptek
  2. >Chilis kukoricával töltött gomba

Chilis kukoricával töltött gomba

Kukoricával töltött gombafejek extrán különleges körettel, mogyoróvajas krumplipürével tálalva. Meglepő és izgalmas recept minden kalandvágyó ínyencnek!
Közepes nehézségű
2 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
fél kg csiperkegomba

1 Bonduelle Chilis kukorica

3 szál újhagyma

1 tk vaj

3 ek tejföl

1 tojás

csipet só

5 dkg reszelt cheddar sajt

fél kg burgonya

1 dl tej

2 ek mogyoróvaj

fél marék sósmogyoró
hozzávalók 2 személyre
fél kg csiperkegomba

1 Bonduelle Chilis kukorica

3 szál újhagyma

1 tk vaj

3 ek tejföl

1 tojás

csipet só

5 dkg reszelt cheddar sajt

fél kg burgonya

1 dl tej

2 ek mogyoróvaj

fél marék sósmogyoró
  1. lépés 1
    A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni.
  2. lépés 2
    Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint!
  3. lépés 3
    Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
  4. lépés 4
    170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
  5. lépés 5
    A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizá...

    Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.

  • Tagliatelle csiperkegombával és csirkéve...

    A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatun...

  • Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...

    Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörven...