Kukoricával töltött gombafejek extrán különleges körettel, mogyoróvajas krumplipürével tálalva. Meglepő és izgalmas recept minden kalandvágyó ínyencnek!
Közepes nehézségű
2 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
fél kg csiperkegomba
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
fél kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
fél marék sósmogyoró
hozzávalók 2 személyre
fél kg csiperkegomba
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
fél kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
fél marék sósmogyoró
Termékajánlatunk a recepthez
BONDUELLE GOLD CHILI
lépés 1
A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni.
lépés 2
Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint!
lépés 3
Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
lépés 4
170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
lépés 5
A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizá...
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Tagliatelle csiperkegombával és csirkéve...
A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatun...
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörven...