Gluténmentes karfiolrizs köret
Tippünk: az apróra vágott karfiol kitűnően helyettesítheti a rizst! Használjunk akár friss vagy fagyasztott zöldséget, az egyetlen serpenyőben elkészíthető étel remek gluténmentes alternatíva! Ha még nem próbáltuk, itt az ideje, hogy karfiolrizst készítsünk!
Könnyű
4 személy
10 perc
7 perc
Olcsó
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
hozzávalók 4 személyre
Egy kis, amennyire lehet friss karfiol
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
fél gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
Só, őrölt bors
- lépés 1Mossunk és szárítsunk meg egy kisebb fej karfiolt. Szedjük rózsákra, és tartsuk meg a szárát más ételekhez (pl. leveshez). A rózsákat addig mixeljük egy turmixgépben, amíg rizsszerű állagot nem kapunk, majd tegyük félre egy salátástálba. Még könnyebb és gyorsabb dolgunk lesz, ha fagyasztott karfiolt használunk.
- lépés 2Hámozzunk meg egy gerezd fokhagymát (csak a felére lesz szükségünk). Mossuk meg egy csokor petrezselyem és fél csokor menta leveleit. Távolítsuk el 2 db paradicsom közepét. Vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel őket.
- lépés 3Forrósítsunk fel 3 ek olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát és a karfiolrizst. Főzzük 2 percig. Majd adjuk hozzá a paradicsomot is, végül sózzuk, borsozzuk. Rendszeres kevergetés mellett további 5 percig főzzük.
- lépés 4Vegyük le az edényt a tűzről, majd keverjük bele a mentát és a petrezselymet.
- lépés 5Forrón vagy langyosan tálaljuk.