Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Könnyű
4 személy
20 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
800 g friss csiperke vagy üveges Bonduelle csiperkegomba
800 g burgonya
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál
2 lapos evőkanál liszt
80 cl zöldségleves
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz: tejföl
hozzávalók 4 személyre
800 g friss csiperke vagy üveges Bonduelle csiperkegomba
800 g burgonya
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
70 g sűrített paradicsom vagy 3 evőkanál
2 lapos evőkanál liszt
80 cl zöldségleves
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál napraforgóolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz: tejföl
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium egész csiperkegomba fejek
lépés 1
Hámozzuk meg a burgonyát, a sárgarépát, a fokhagymát és a vöröshagymát. Vágjuk fel a sárgarépát és a burgonyákat nagyobb darabokra. Aprítsuk fel a fokhagymát. Ha friss csiperkét használunk, szeleteljük fel őket.
lépés 2
Melegítsük fel az olajat egy kuktában. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, és kevergetve pirítsuk további 5 percig. Ha konzerv gombát használunk, a leve nélkül adjuk hozzá: ezt később fogjuk felhasználni.
lépés 3
Tegyük hozzá a zöldséglevest, a sűrített paradicsomot, a paprikát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ha konzerv gombát használtunk, most öntsük hozzá a levét. Keverjük meg, végül adjuk hozzá a burgonyát, és forraljuk fel.
lépés 4
Rendszeresen megkeverve alcsonyon lángon főzzük 30 percig, amíg a burgonya meg nem fő, amit egy kés hegyével ellenőrizhetünk. Forrón, tejföllel tálaljuk.