1. >Magazin
  2. >Chilis kukoricás, húsos pite

Chilis kukoricás, húsos pite

Omlós és ízletes húsos pite különlegesen fűszerezve, és egy kis chillivel színesítve. Ínyenc recept a vendégek kényeztetésére vagy a hétköznapok felpezsdítésére.
Nehéz
4 személy
50 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica

25 dkg bacon

2 csokor újhagyma

rozmaring

40 dkg darált hús

1 ek. vaj

1 dl paradicsomszósz

szerecsendió



1 fej fokhagyma

1 tojás

20 dkg leveles tészta

5 dkg cheddar sajt

1 lime reszelt héja
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica

25 dkg bacon

2 csokor újhagyma

rozmaring

40 dkg darált hús

1 ek. vaj

1 dl paradicsomszósz

szerecsendió



1 fej fokhagyma

1 tojás

20 dkg leveles tészta

5 dkg cheddar sajt

1 lime reszelt héja
  1. lépés 1
    Apróra vágjuk a bacont, az újhagymát és lepirítjuk őket, majd egy kis vajjal dúsítva mellétesszük a darálthúst. Fűszerezzük szerecsendióval és sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomszószt.
  2. lépés 2
    Az így kapott egyveleget összeforgatjuk a chilis kukoricával, majd levesszük a tűzről és elkeverjük egy egész tojással.
  3. lépés 3
    Tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk rozmaringlevelekkel, reszelt lime héjával, ráreszeljük a cheddar sajtot is.
  4. lépés 4
    Lefedjük a levelestésztával, amit középen kissé bevagdosunk, majd lekenjük egy kevés tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.
  5. lépés 5
    Díszíthetjük zsályalevéllel vagy más zöldfűszerrel, amit előtte áztassunk be egy kis vízbe! 180 °C-on 20 percet sütjük