1. >Magazin
  2. >Húsvéti receptek

Ma van Húsvét és minden évben felvetődik a kérdés, amely évek óta foglalkoztat minket: vajon ki hozza a tojásokat? A nyúl? A húsvéti bárány? Ne gondolkozzunk túl sokáig, a tojásvadászat már elindult!

A Bonduelle-nél a tányérunkon ünnepeljük a Húsvétot néhány vegetáriánus recepttel! Húsvétkor nem csak bárány, hal és egyéb húsételek fogyaszthatók. Mit szólnánk idén néhány vegetáriánus ételhez a tavasz megünneplésére? Ideje megtölteni a kosarat gombával, sárgarépával, újhagymával, póréhagymával, cukorborsóval, újkrumplival, és persze ne feledkezzünk meg a legfontosabbról, a csokoládéról sem! Egy csokorra való a legjobb tavaszi alapanyagokból, amelyekkel finom ételeket készíthetünk. Íme a három legjobb recept, amellyel megünnepelhetjük a Húsvétot. Ami garantált: meglepő ízek; zöldségek, csokoládé és mindenekelőtt rengeteg nagyszerű ötlet!

Sós gofri spenóttal és tükörtojással

Ha vasárnap, akkor brunch! Kóstoljuk meg a finom spenótos gofrit, amelynek a tetejére természetesen tükörtojás kerül!

Ismerjük a húsvéti tojások mögött megbújó szimbólumot? Az örök megújulást testesítik meg. Szép szimbólum, nemigaz?

A bevásárlókosárban:

50 g bébispenót vagy madársaláta

50 g rukkola

3 tojás

1 doboz natúr joghurt (125g)

12,5 cl tej

75 g reszelt sajt

100 g olvasztott vaj

225 g liszt

fél csomag sütőpor

Só, bors

 

A recept lépései:

4-6 fő részére (kb. 15 gofri)

Lépés 1: Egy turmixgépben keverjünk össze 50 g bébispenótot (vagy madársalátát) 50 g rukkolával. Adjunk hozzá 3 tojást, 1 doboz natúr joghurtot (kb. 125g), 12,5 cl tejet (kb. annyi, mint a joghurtos doboz tartalma), 100 g olvasztott vajat, és egy kis sót, borsot. Addig turmixoljuk, amíg sima állagot nem kapunk.

Lépés 2: Adjunk hozzá 225 g lisztet, fél zacskó sütőport (kb. 2 kis teáskanál) és 75 g reszelt sajtot (ementáli, cheddar, parmezán). Addig turmixoljuk, amíg elérjük a krémes állagot.

Lépés 3: Enyhén olajozzunk ki egy gofrisütőt. Süssük meg a gofrikat (vigyázat, felpuffadnak!). Végül tükörtojással a tetején tálaljuk.

 

Cukkinis csokoládétorta

Csokoládé! Csokoládé és még több csokoládé!! Nem tudunk nemet mondani a csokoládéra, igaz? Íme, a Bonduelle alternatívája a húsvéti csokitojás helyett: egy váratlan kombináció, amely könnyebb és finomabb végeredményt ad! Mivel úgyis bővelkedünk csokitojásokban, inkább próbáljuk ki ezt a könnyű, mégis hihetetlenül finom cukkinis csokitortát, amit bűntudat nélkül élvezhetünk. Tipp: fogyasszuk mentateával. Még annyi erőfeszítést kell tennünk, hogy megtaláljuk az elrejtett csokitojásokat. Ezután már csak fel kell olvasztani őket a konyhában, és máris mehetnek ebbe a rendkívül ínyenc receptbe.

A bevásárlókosárban:

300 g cukkini

200 g olvasztott csokoládé

4 tojás

70 g cukor

50 g kókuszreszelék

Egy csepp vanília kivonat

 

A recept lépései:

Lépés 1: Reszeljünk le 300 g cukkinit, és alaposan nyomkodjuk össze a kezünkkel, hogy eltávolítsuk belőle a felesleges vizet.

Lépés 2: Keverjük össze 200 g olvasztott csokoládéval, 4 tojássárgájával, 70 g cukorral, 50 g kókuszreszelékkel és egy csepp vanília kivonattal.

Lépés 3: A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval.

Lépés 4: Öntsük a masszát egy kivajazott edénybe, és süssük 40 percig 180 °C fokon. Hidegen fogyasszuk.

 

Rakott lecsó tojással

A húsvéti ünnepek a csokoládé- és édesség túladagolásról szólnak. Íme, egy remek alternatíva helyette: egy rendkívül egyszerűen elkészíthető tojásos rakott lecsó! Tojás, finom zöldségek és egy kis tejszín: isteni finom és kiegyensúlyozott ételt kapunk, amit megoszthatunk a családdal vagy barátokkal a húsvéti asztalnál.

A bevásárlókosárban:

1 üveg lecsó

4 nagy tojás

4 tejszín

Só, bors

Tálaláshoz: kenyér

 

A recept lépései:

Lépés 1: Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Osszuk el a lecsót 4 sütésálló felfújt forma között.

Lépés 2: Adjunk mindegyikhez 1 evőkanál tejszínt, és szórjuk meg a tetejét borssal. Törjük rá a tojásokat.

Lépés 3: Helyezzük a formákat egy nagyobb sütőedénybe. Öntsünk forrásban lévő vizet a formák magasságának feléig, és tegyük a sütőbe 10-12 percre, attól függően, hogyan szeretjük a tojást.

Lépés 4: Vegyük ki a formákat a sütőből, sózzuk és borsozzuk meg a lecsó tetejét. Vékony kenyérrudakat belemártva fogyasszuk.