Korunk legnagyobb kihívása, hogyan vegyük rá gyermeküket, hogy több zöldséget egyen. Megmutatunk 5 olyan trükköt, amelyekkel valódi öröm a zöldségfogyasztás és a sárgarépa, a padlizsán, a spenót is kívánatossá válik mind a gyerekek, mind a válogatós felnőttek számára.
Tálaljuk levesben, reszelve, grillezve, serpenyőben sütve, nyersen vagy főtt állapotban...A textúra megváltoztatásával megváltozik az íz is: próbáljunk ki új formákat!
Tálaljuk a nem szeretem zöldségeket a gyerekek kedvenc ételbe rejtve (pl. padlizsános csirke, zöldborsós rántotta, kolbászos kelbimbó).
A sárgarépa darabok, hasábok és a zöldbab remek snackek, akárcsak a sült krumpli. Csak még annál is finomabbak.
Ha szép és színes, nyert ügyünk van! Brokkoli fa, gyöngy nyaklánc zöldborsóból, vicces formákba rendezett sárgarépa szeletek: tálaljunk a gyerekeknek ehető történeteket.
Alma köménnyel, karamellizált mandula zöld salátával, méz sárgarépával vagy kelbimbóval: bátran édesítsük meg a sós ételeket. És mindenekelőtt mutassunk példát azzal, hogy megesszük őket!