Főtt cékla madársalátával és naranccsal

Cékla - Narancs - Madársaláta - Olívaolaj - Ecet

Hámozzunk meg 2 narancsot, vágjuk nagyobb darabokra, majd keverjük össze a madársalátával és a kockára vágott céklával. Ízesítsük olívaolajjal és ecettel.

Céklás-kéksajtos bruschetta

Cékla - Kéksajt (Roquefort, Fourme, gorgonzola) - Kovászos kenyér - Fokhagyma - Olívaolaj

Dörzsöljünk be két szelet kenyeret 1 gerezd fokhagymával. Kenjük meg sajttal. Tegyük rá a főtt céklát. Ízesítsük pár csepp olívaolajjal, némi sóval és borssal. Melegítsük össze grillfokozatra állított sütőben.

Céklahummusz

Cékla - Csicseriborsó - Citrom - Olívaolaj - Fokhagyma

Keverjünk össze 1 doboz lecsepegtetett csicseriborsó konzervet 1 zacskó főtt céklával és 1 gerezd fokhagymával. Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, egy ½ citrom levét, némi sót és borsot. Csíkokra vágott zöldségekkel, előételként tálaljuk.

Cékla, alma és kecskesajt saláta

Cékla - Zöldalma - Kecskesajt - Szezám - Sherry vagy cider ecet

Mossunk meg és hámozás nélkül kockázzunk fel 1 zöldalmát. Kockázzunk fel 150 g kecskesajtot. Keverjük össze 1 zacskó, kockára vágott főtt céklával. Ízesítsük almaecettel, dióolajjal, sóval és borssal. Azonnal tálaljuk.