Céklás-kéksajtos bruschetta
Cékla - Kéksajt (Roquefort, Fourme, gorgonzola) - Kovászos kenyér - Fokhagyma - Olívaolaj
Dörzsöljünk be két szelet kenyeret 1 gerezd fokhagymával. Kenjük meg sajttal. Tegyük rá a főtt céklát. Ízesítsük pár csepp olívaolajjal, némi sóval és borssal. Melegítsük össze grillfokozatra állított sütőben.
Céklahummusz
Cékla - Csicseriborsó - Citrom - Olívaolaj - Fokhagyma
Keverjünk össze 1 doboz lecsepegtetett csicseriborsó konzervet 1 zacskó főtt céklával és 1 gerezd fokhagymával. Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, egy ½ citrom levét, némi sót és borsot. Csíkokra vágott zöldségekkel, előételként tálaljuk.
Cékla, alma és kecskesajt saláta
Cékla - Zöldalma - Kecskesajt - Szezám - Sherry vagy cider ecet
Mossunk meg és hámozás nélkül kockázzunk fel 1 zöldalmát. Kockázzunk fel 150 g kecskesajtot. Keverjük össze 1 zacskó, kockára vágott főtt céklával. Ízesítsük almaecettel, dióolajjal, sóval és borssal. Azonnal tálaljuk.